Ανοδικό γύρισμα

2016-01-22 21:50

Γύρισε ανοδικά ο ΓΔ. Είχαμε τονίσει ότι άνοδος στο ελληνικό χρηματιστήριο χωρίς την συμμετοχή των τραπεζών δεν πρόκειται να υπάρξει. Οι τράπεζες κινήθηκαν ανοδικά και ο ΓΔ σκαρφάλωσε ψηλότερα

Η σημερινή ανοδική αντίδραση επιβεβαίωσε την προσδοκία που είχαμε για την εμφάνισή της και πλέον μας δίνει την δυνατότητα να εικάσουμε ότι το 3(μπλε) του 3(καφέ) του 5(κόκκινο) έχει τελειώσει. 

Αν το σενάριό μας είναι σωστό ο ΓΔ βρίσκεται πλέον σε ένα ανοδικό 4(μπλε) του 3(καφέ) του 5(κόκκινο) με μέγιστο (αλλά όχι αναγκαίο) στόχο τις 582 μονάδες, πρίν γυρίσει και πάλι καθοδικά για να ολοκληρώσει το 5(μπλε) του 3(καφέ). Η υπέρβαση των 582 μονάδων ακυρώνει την μπλε αρίθμηση και θα μας αναγκάσει να την αναθεωρήσουμε.

Πιθανοί στόχοι για το τέλος του 4(μπλε) είναι οι 540 μονάδες (λίγες πιθανότητες) οι 570 και οι 580 μονάδες. Πιθανοί στόχοι για το 5(μπλε) θα καθοριστούν μετά την επιβεβαίωση του τέλους του 4(μπλε).

Εδώ θα πρέπει και πάλι να τονίσουμε ότι τα παραπάνω είναι απλά ένα σενάριο το οποίο δυστυχώς για την ελληνική αγορά κατά την άποψή μας είναι το πιθανότερο με δεδομένη την τρέχουσα εικόνα του ΓΔ. 

Η διαδικασία όμως είναι δυναμική και αναπροσαρμόζεται καθημερινά.