Αργή επιστροφή στην κανονικότητα 10-08-2015 (full updated 9/8 15:30)

2015-08-07 22:54

ΑΛΦΑ

Δεν είναι δυνατό να εκτιμηθεί η μετοχή τεχνικά ακόμη. Οι δύο τελευταίες ημέρες δίνουν ένα σχηματισμό συνέχισης της ανοδικής αντίδρασης αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι επιβεβαιωμένο.

ΑΝΕΜΟΣ  

 

Μετά το χαμηλό της Δευτέρας ακολούθησε μια ανοδική επιστροφή και ανακτήθηκαν οι μισές  απώλειες. Η μετοχή τις επόμενες ημέρες θα βρεθεί αντιμέτωπη με τους ΑΚΜΟ σε ένα στενό ευρος τιμών (0,67-0,70).  Είναι πολύ δύσκολη η υπέρβασή τους με μία προσπάθεια και έτσι αναμένεται μικρή ή μεγαλύτερη υποχώρηση. Δεν πρέπει να υποχωρήσει η τιμή της μετοχής κάτω από την ανερχόμενη μεσοπρόθεσμη γραμμής τάσης που θα είναι σημάδι ότι θα έρθουν νέα χαμηλά. Προσέγγιση της γραμμής και ανοδική επιστροφή είναι σήμα αγορών.

ΓΕΚΤΕΡΝΑ

Ίδια εικόνα στη ΓΕΚΤΕΡΝΑ όπως και στον ΑΝΕΜΟ. Η αναμέτρηση με τους ΑΚΜΟ αναμένεται να προκαλέσει μια μικρή ή μεγαλύτερη υποχώρηση. 

ΔΕΗ

Μετά από την βουτιά της Δευτέρας η ΔΕΗ επέστρεψε με 4 ανοδικές συνεδριάσεις ξανά εντός της μακροχρόνιας φαρδιάς ζώνης συσσώρευσης (4,25-6,00). Όριο της τρέχουσας κίνησης τεχνικά θεωρείται η κατερχόμενη R1 που τη δευτέρα θα βρίσκεται στα 4,67€. Μια μικρή υποχώρηση μέχρι τα 4,25 δεν χαλάει καθόλου την εικόνα ενώ υπέρβαση στη συνέχεια της R1 οδηγεί μεσοπρόθεσμα στο πάνω όριο της μακροχρόνιας ζώνης. 

Προβλήματα προκύπτουν αν η τιμή της μετοχής υποχωρήσει κάτω από τα 4,25€ οπότε πιθανόν να δοκιμαστεί για τρίτη φορά το χαμηλό στα 3,30€.

Κλειδί για τη συνέχεια η συμπεριφορά της μετοχής στα 4,25€. 

ΕΤΕ

Δεν μπόρεσε στην συνεδρίαση της Παρασκευής να ολοκληρώσει ένα βραχυπρόθεσμο ανοδικό αντιστρεπτικό σχηματισμό και έτσι παραμένει η αβεβαιότητα. Για να μην ξαναμπεί σε καθοδική τροχιά δεν πρέπει να υποχωρήσει κάτω από 0,53€ ενώ η επιστροφή στην "κανονικότητα" αργεί αφού πρέπει να πετύχει κλέισιμο πάνω από 0,85€. Θετικό στοιχείο η τιμή του ADR που παρά την πτώση της Παρασκευής παραμένει στα 0,70€ περίπου.

ΜΙΓ 

Δεν κατάφερε να δώσει ένα αξιόπιστο ανοδικό σχηματισμό και την αντιμετωπίζουμε με επιφύλαξη. Μόνο πάνω από 0,106 μπορούμε να την δούμε με θετικό μάτι.

ΜΥΤΙΛ

Επέστρεψε σε φυσιολογικές τιμές από το κλείσιμο της Δευτέρας. Πρόβλημα μόνο η επιστροφή κάτω από τα 5€. Σημαντικές αντιστάσεις δεν αναμένεται να επιτρέψουν κάποια σπουδαία ανοδική κίνηση άμεσα αλλά η μετοχή όσο κρατάει τα 5€ είναι καλή επιλογή.

ΟΤΕ

Μετά το σοκ της περασμένης Δευτέρας ανέκαμψε σημαντικά και περιόρισε τις αρχικές απώλειες. Η μετοχή βρίσκεται αντιμέτωπη με σημαντική μεσοπρόθεσμη αντίσταση (ΑΚΜΟ30 ημερών) και δείχνει να ταλαιπωρείται. Ουσιαστικά παρά την έντονη διακύμανση των τελευταίων ημερών δεν ξέφυγε ποτέ από το μεγαλο πλαγιοκαθοδικό κανάλι που έχει μπεί από το 2014. Το πάνω όριο αυτού του καναλιού είναι στα 8,20 περίπου και αυτό θα είναι και το όριο μιας ανοδικής κίνησης αν και θεωρώ πιθανότερη την ερχόμενη εβδομάδα μια ακόμη επίσκεψη προς τα 6,5€.

ΠΕΙΡ

Δεν είναι δυνατό να γίνουν τεχνικά ασφαλείς εκτιμήσεις ακόμη για τη μετοχή. Αξίζει το ρίσκο για trading μερικών ημερών που μπορεί να δώσει μέχρι και 100%, όχι όμως με βάση κάποια τεχνική σηματοδότηση αλλά περισσότερο ως κυνήγι "λαχείου". Στο λαχείο, στο τζόκερ και γενικά στα τυχερά παιχνίδια δεν παίζουμε πολλά χρήματα................. 

ΣΩΛΚ

Δεν άλλαξαν μεσοπρόθεσμα πολλά πράγματα στη μετοχή. Επιβεβαίωσε για δεύτερη φορά τη στήριξη των 0,75€ (χαμηλά Ιανουαρίου 2015) και βρίσκεται κοντά στο κάτω όριο (0,836) της φαρδιάς ζώνης συναλλαγών που διαπραγματεύεται από το Μάρτιο. Σ' αυτά τα επίπεδα είναι ελκυστική, κάτω από 0,8 γίνεται επικίνδυνη και κάτω από 0,75 απλά μένουμε μακριά.   

ΤΕΝΕΡΓ

Πάρα πολύ καλή η τεχνική εικόνα της ΤΕΝΕΡΓ. Παρά το χαμηλό της περασμένης Δευτέρας στα 2,15€ στην πραγματικότητα και σε κλέισιμο δεν έχασε ποτέ τη στήριξη ούτε του ΑΚΜΟ200 ούτε του ΑΚΜΟ100. Κρατά την μακροπρόθεσμη ανοδική προοπτική της και τώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τους μεσοπρόθεσμους  ΑΚΜΟ50,30,20 ημερών. Αν τους ξεπεράσει βλέπει σχετικά γρήγορα τα πρόσφατα υψηλά της (3,30€), αν όχι, δεν χαλάει καθόλου η εικόνα της όσο διατηρείται πάνω από τους ΑΚΜΟ100,200 ημερών. Αν επιστρέψει σ' αυτά τα επίπεδα (2,65-2,70€) δεν είναι άσχημη η ιδέα ανοίγματος θέσης long με στοπ διακοπής ζημιών στην ανερχόμενη S1.

ΦΡΛΚ

Η τεχνική εικόνα του Φουρλή δεν είναι άσχημη αλλά δεν μας δίνει και ιδιαίτερα αισιόδοξη προοπτική. Μετά το σοκ της Δευτέρας όπου δεν γέμισε το χασμα (2,00-2,09) αντέδρασε ανοδικά αλλά στη συνάντηση με τους μεσοπρόθεσμους ΑΚΜΟ20,30,50 ημερών βρήκε ισχυρή αντίσταση και  υποχώρησε. Η διατήρηση του χάσματος ανοικτού είναι μεν ένα θετικό σημάδι αλλά δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε σίγουρα αν οφείλεται κυρίως στην στήριξη που παρείχε το χάσμα ή στο γεγονός ότι το ελάχιστο της ημέρας (2,10€) ήταν στο limit down οπότε ήταν αδύνατο να γεμίσει το χάσμα άκομη και σε έντονο πανικό. Πάντως το σίγουρο είναι ότι η στήριξη του χάσματος έπαιξε το ρόλο της, κύριο ή δευτερεύοντα, πράγμα που φαίνεται στο άνοιγμα της επομένης. 

Μακροπρόθεσμα η μετοχή θα ταλαιπωρηθεί μέχρι να βρεί το δρόμο της. Τεχνικά δεν ξέφυγε ποτέ από το πλαγιοκαθοδικό κανάλι που βρίσκεται από το Μάιο του 2014. Μέχρι να το επιτύχει αυτό θα δίνει αντιδράσεις όπως του περασμένου Μαΐου αλλά  η μακροπρόθεσμη προοπτική θα είναι καθοδική.