(Δημοσίευση 16 Δεκ) Ανοδική συνέχεια

2015-12-23 11:58

Στο χθεσινό σχόλιο αναρωτηθήκαμε αν η υποχώρηση του ΓΔ ήταν ανάπαυλα της τάσης ή κάτι περισσότερο και έτσι καταρτήσαμε σχέδια και για τις δύο περιπτώσεις. Τελικά όπως είχαμε επισημάνει ο σχηματισμός "χαράμι" που είχαμε χθές γενικά είναι σχηματισμός συνέχισης της τάσης και έτσι σήμερα είχαμε μια καλή σε ποσοστό και εντυπωσιακή σε όγκο άνοδο. 

Με την άνοδο αυτή ο ΓΔ έφτασε τον πρώτο στόχο που είχαμε θέσει, την κατερχόμενη RL1 και υποχώρησε ελαφρά. Αν και αυτό μας προβληματίζει λίγο δεν είναι λόγος για ρευστοποιήσεις. Στην αυριανή συνεδρίαση που λογικά θα ανοίξει ανοδικά θα πρέπει ο ΓΔ να υπερβεί την RL1 και να παραμείνει πάνω από αυτή, αν όχι σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, τουλάχιστον στο κλείσιμο. Έτσι θα έχουν τεθεί οι βάσεις για συνέχιση της ανόδου προς τους επόμενους στόχους.

Προσοχή χρειάζεται η συμπεριφορά του ΓΔ στην επαφή με τον SMA20 που αυριο θα βρίσκεται πάνω σε μια παλιά αντίσταση στις 613 μονάδες και ο συνδυασμός αυτός μπορεί να προκαλέσει αιτία για ανακοπή της βραχυπρόθεσμης ανοδικής τάσης.   

Απολαμβάνουμε την άνοδο που αποκτά σιγά σιγά χαρακτήρα βραχυπρόθεσμου ανοδικού σκέλους, μιας μεγαλύτερης μεσοπρόθεσμης ανοδικής διόρθωσης αλλά δεν ξεχνάμε ότι ακόμη η μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη τάση είναι ΚΑΘΟΔΙΚΕΣ. Οι long θέσεις που έχουμε ανοίξει έχουν λίαν βραχυπρόθεσμο χαρακτήρα στόχο και προοπτική.

 

Υποθετικό σενάριο

Μέχρι να αλλάξει κάτι στην τεχνική εικόνα (θετικό ή αρνητικό) θα θεωρούμε την τρέχουσα ανοδική κίνηση ώς μια τυπική ανοδική διόρθωση τύπου abc, για αυτό και θα παρουσιάζουμε μια ενδεικτική εξέλιξη και δύο υποθετικούς στόχους που θα προσαρμόζονται στην καθημερινή κίνηση του ΓΔ.

Στο παρακάτω σχήμα θεωρούμε ότι αύριο το υψηλό τη ημέρας θα βρίσκεται στον SMA20 (ολοκλήρωση του a) και από εκεί θα αρχίσει το καθοδικό b που έχει δύο πιθανούς στόχους b1 και b2. 

ΠΡΟΣΟΧΗ. Ότι φαίνεται στο σχήμα δεν είναι πρόβλεψη. Είναι απλό σχέδιο αντίδρασης. Κάθε επενδυτής πρέπει να καταρτίζει σχέδια για να μην δρα παρορμητικά (ενθουσιασμός ή πανικός) αλλά λογικά και σχεδιασμένα.