(Δημοσίευση N17/18 Δεκ) Νέα ανοδική συνεδρίαση

2015-12-27 20:10

Με ακόμη μια ανοδική συνεδρίαση συνέχισε σήμερα ο ΓΔ και κατάφερε να πετύχει όλους τους στόχους που είχαμε θέσει και να σταματήσει ακριβώς πάνω στην μακροχρόνια TL1 την οποία προσπαθούσε επί 5 περίπου ώρες να διασπάσει χωρίς αποτέλεσμα.

Τα τεχνικά σήματα που μας έδωσε η σημερινή συνεδρίαση είναι δύο αλλά με αντίθετη πρόγνωση.

Η διάσπαση του SMA20 δίνει μεσοπρόθεσμο χαρακτήρα στην τρέχουσα ανοδική κίνηση και μεταθέτει τον τελικό στόχο στην πάνω bollinger που βρίσκεται στις 672 μονάδες 

Η αδυναμία διάσπασης της TL1 δημιουργεί προϋποθέσεις για έστω προσωρινή διακοπή της ανοδικής πορείας του ΓΔ.

Τι πρέπει να περιμένουμε από το ΓΔ;

Ο ΓΔ με την κεκτημένη ταχύτητα που έχει από τη σημερινή ανοδική κίνηση είναι περισσότερο πιθανό να συνεχίσει ανοδικά στο άνοιγμα ενώ πολύ λιγότερες πιθανότητες έχει να προχωρήσει από το άνοιγμα διορθωτικά. 

Το μέγιστο της αυριανής συνεδρίασης είναι πολύ πιθανό να βρεθεί στο SMA30 ή ακόμη και στην αντίσταση των 641 μονάδων ενώ με λιγότερες πιθανότητες μπορεί να βρεθεί κοντά στο σημερινό μέγιστο.

Αυτό που έχει τεράστια σημασία είναι το που θα βρεθεί το κλείσιμο της ημέρας που είναι και κλείσιμο της εβδομάδας. Αν ο ΓΔ παραμείνει πάνω από την TL1 οι πιθανότητες για μια άνοδο μεγαλύτερης διάρκειας αυξάνουν κατακόρυφα. Αν όμως γυρίσει καθοδικά και κλείσει κάτω από την TL1 τότε είναι πολύ πιθανό να έχει αρχίσει μια καθοδική πορεία που αναμένουμε να είναι το b του σχηματισμού abc που υποθέτουμε ότι βρισκόμαστε.

Με βάση την παραπάνω υπόθεση έχουμε δύο πιθανά σενάρια

α. Με ανοδική κίνηση μέχρι τις 641 μονάδες και γύρισμα στη συνέχεια

β. Με καθοδικό γύρισμα από το άνοιγμα της συνεδρίασης

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα δύο υποθετικά σενάρια που παρουσιάστηκαν δεν είναι πρόβλεψη αλλά απλά σχέδια προσαρμοσμένα σε διάφορες πιθανές αντιδράσεις του ΓΔ.   

Παρά την έντονη ανοδική κίνηση των τελευταίων ημερών δεν έχει αλλάξει η άποψή μας ότι η άνοδος που βιώνουμε είναι διορθωτικό σκέλος και ότι η μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη καθοδική τάση δεν έχουν αντιστραφεί.