Σχόλιο 01-10-14

01/10/2014 21:02

Μετά τη χθεσινή σταθεροποιητική συνεδρίαση ακολούθησε σήμερα μία πολύ "πονηρή" συνεδρίαση με μεγάλο τζίρο και αρκετά μεγάλη ημερήσια διακύμανση.

Εύκολα μπορεί κάποιος να τη χαρακτηρίσει bull trap αφού είχε εντυπωσιακό άνοιγμα προσωρινή επιβεβαίωση τεχνικών επιπέδων αλλά μετά την επίτευξη του υψηλού της ημέρας (1094 μον.) με ένα εξίσου εντυπωσιακό γύρισμα έφτασε να κλείσει με αρνητικό πρόσημο σχεδόν στο χαμηλό της ημέρας. Η ημέρα στην ουσία είναι ανοδική (υψηλότερο υψηλό , υψηλότερο χαμηλό) αλλά η ημερήσια διακύμανση ήταν τέτοια που δεν αφήνει τέτοια εντύπωση.

Ένας διαβασμένος "ταύρος" δεν έπρεπε να πέσει όμως στην παγίδα αφού η εντυπωσιακή άνοδος οφειλόταν κατά πολύ μεγάλο ποσοστό στην άνοδο των τριών συστημικών τραπεζών και σε 2-3 ακόμη τίτλους ενώ άλλοι δεικτοβαρείς τίτλοι γρήγορα έδειξαν τις προθέσεις τους (ΔΕΗ, ΕΛΠΕ κτλ). Επιπλέον στις 14:00 που θεωρούμε το χρονικό σημείο που φαίνεται κατά κανόνα η τελική έκβαση της συνεδρίασης (έχει αναφερθεί ξανά σε προηγούμενο σχόλιο), το επίπεδο επιβεβαίωσης (1090 μον.) που είχαμε αναφέρει χθές είχε ήδη χαθεί και ο ΓΔ φλέρταρε έντονα και με το επίπεδο κλειδί για συνέχιση της αντίδρασης (1070 μον.) που επίσης είχαμε θέσει ως προαπαιτούμενο στο χθεσινό σχόλιο. 

Για αύριο και τις επόμενες ημέρες πρέπει να έχουμε κατά νού ορισμένα βασικά στοιχεία:

1. Όσο δεν μας δίνει ο ΓΔ νέο χαμηλό είναι σε ισχύ το αρχικό μας σενάριο που μας λέει ότι βρισκόμαστε σε διορθωτικό 2 ή Β και πρέπει να ακολουθήσει ανοδική κίνηση. Κάθε μέρα που περνάει όμως χωρίς να επιβεβαιώνεται το τέλος του 2 ή Β με μιά πειστική αντιστρεπτική συνεδρίαση ή έναν καλό αντιστρεπτικό σχηματισμό τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να ισχύει κάποια άλλη αρίθμηση οπότε και η όποια ανοδική κίνηση καθίσταται αμφίβολη.

2. Με βάση τον παραπάνω ισχυρισμό η μόνη επιλογή για την αντιμετώπιση της αγοράς είναι η αναμονή. Το  πώς θα δωθεί λύση στη συνέχεια και προς ποιά κατεύθυνση αποτελεί δύσκολο γρίφο που ακόμη δεν μπορούμε να λύσουμε.

Καλό βράδυ και καλό μήνα σε όλους τους καλούς φίλους της ιστοσελίδας.