Σχόλιο 02-10-14

02/10/2014 20:26

Σχεδόν όμοια με τη χθεσινή η σημερινή συνεδρίαση αποτέλεσε ακόμη μία συνεχόμενη bulltrap. Μοναδική διαφοροποίηση, το γεγονός ότι δεν υπήρξε προσωρινή επιβεβαίωση τεχνικών στοιχείων πρίν το γύρισμα και το γεγονός ότι σήμερα είχαμε μία καθοδική ημέρα (χαμηλότερο κλείσιμο, υψηλό και χαμηλό).

Κατά τα άλλα συνεχίζεται η παραμονή κάτω από τις κατερχόμενες Κ1 και Κ2, αλλά ταυτόχρονα και πάνω από το προηγούμενο χαμηλό άρα καμία σηματοδότηση. Στα ποιοτικά χαρακτηριστηκά είναι εμφανής η εναλλαγή των δεικτοβαρών μετοχών που αναλαμβάνουν τη στήριξη του ΓΔ (Χθές συστημικές τράπεζες, σήμερα ΟΠΑΠ, ΤΙΤΚ, ΜΠΕΛΑ). Αυτό μπορεί να εκληφθεί ως προσπάθεια να σχηματιστεί μια βραχυχρόνια βάση με το δείκτη να παραμένει σ΄ αυτά τα επίπεδα χωρίς να δίνει τεχνικά σήματα εισόδου-εξόδου, αλλά τις μετοχές να οδηγούνται στις επιθυμιτές τιμές πρίν δοθεί το σήμα για την επόμενη δυνατή κίνηση. Το τι ακριβώς γίνεται στις επιθυμητές τιμές, ξεφόρτωμα ή χτίσιμο θέσεων, θα το μάθουμε από την κατεύθυνση  που θα σπάσει η βάση.

Η μεσοπρόθεσμη θέση μας απέναντι στην αγορά παραμένει η αναμονή εκτός αγοράς. Μπορεί για μερικούς να είναι κουραστική αυτή η στάση μας αλλά η υπερκινητικότητα στοιχίζει σε προμήθειες και μικρές ζημιές με την ενεργοποίηση των στοπ στις λάθος θέσεις, ενώ ακόμη και οι σωστές έχουν μικρό εύρος και απαιτούν ταχύτατο κλείσιμο για να είναι κερδοφόρες. 

ΥΓ. Η εκτίμησή μου είναι ότι αύριο η ημέρα θα είναι ακριβώς αντίθετη σε εξέλιξη. Ο ΓΔ θα ξεκινήσει με φόρα προς τα κάτω, θα απειλήσει το χαμηλό των 1044 μονάδων και θα  αντιστρέψει το μεσημέρι για να κλείσει μεταξύ 1050 και 1070 μονάδων χωρίς να σηματοδοτήσει και πάλι απολύτως τίποτα. Αν επιβεβαιωθεί αυτή η εκτίμηση θα ενισχυθεί η άποψη περί σχηματισμού βραχυχρόνιας βάσης. 

Καλό βράδυ στους φίλους της ιστοσελίδας.