Σχόλιο 02-12-14

02/12/2014 21:13

Με μια καθαρή ανοδική ημέρα, με σχετική διασπορά της ανόδου σε μεγάλο εύρος τίτλων, με σχετικά ανεβασμένο τζίρο αλλά και με ένα ποσοστό ανόδου που ουσιαστικά οφείλεται στην εκρηκτική άνοδο της ΔΕΗ (+7,37%) και του ΟΠΑΠ (+4,99%), συνεχίστηκε η πορεία του ΓΔ στη σημερινή συνεδρίαση. Παρά την εντυπωσιακή άνοδο όμως υπάρχουν μερικά σκοτεινά σημεία που δεν νας αφήνουν ακόμη να πούμε ότι η αγορά είναι ανοδική.

Δεν έχουμε δεί ακόμη νέο υψηλό κλείσιμο παρότι ενδοσυνεδριακά σήμερα ο ΓΔ βρέθηκε στις 996,20 μονάδες αλλά και στις περισσότερες δεικτοβαρείς μετοχές όπως και στον FTSE25 η κατάσταση είναι παρόμοια.

Από όλα τα παραπάνω διαγράμματα μόνο στον ΟΠΑΠ υπάρχει ανοδική διάσπαση σχηματισμού και νέο υψηλό κλείσιμο παρότι και ο ΟΠΑΠ βρίσκεται οριακά κάτω από μία τοπική αντίσταση. Στα υπόλοιπα διαγράμματα χρειάζεται ακόμη μία καλή συνεδρίαση για να δοθεί η δυνατότητα να μιλήσουμε για επιβεβαιωμένη ανοδική κίνηση.

Η ίδια εικόνα ακριβώς υπάρχει και στο ΓΔ. Και εκεί χρειάζεται ακόμη μιά καλή συνεδρίαση για να αντικατασταθεί η αδιάφορη φατσούλα με ένα πράσινο ταύρο.

Αντιστάσεις και στηρίξεις όπως στο παρακάτω διάγραμμα

Παραδέχομαι ότι το παραπάνω σχόλιο φαίνεται σχετικά απαισιόδοξο μετά από μιά μέρα με άνοδο 2,88% όμως προτιμώ την σύνεση και την ασφάλεια από τις δυσάρεστες εκπλήξεις. Καλό βράδυ στους φίλους της ιστοσελίδας.