Σχόλιο 03-09-2014

03/09/2014 21:39

Ανοδική η σημερινή ημέρα με διπλάσιο σχεδόν όγκο από τη χθεσινή πτωτική.

Αυτό είναι και το μόνο πραγματικά θετικό τεχνικό στοιχείο της σημερινής ημέρας.

Η σημερινή συνεδρίαση είναι ουσιαστικά μιά συνεδρίαση αναμονής. Δεν σημειώθηκε νέο χαμηλό, πράγμα που σημαίνει ότι η προηγούμενη βραχυπρόθεσμη καθοδική τάση μπορεί να τελέιωσε στο 38,2% του κύματος 3 όπως πιθανολογήσαμε στο χθεσινό σχόλιο. Δεν είχαμε όμως και καμιά ουσιαστική ανοδική κίνηση αφού ο ΓΔ παραμένει  κάτω της ανερχόμενης γραμμής τάσης και του απλού ΚΜΟ 50 ημερών επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά την καθοδική διάσπασή τους.

Ας δούμε λίγο την εξέλιξη κατά Έλιοτ. Η ανοδική κίνηση που ξεκίνησε από τις 1044 μονάδες έχει πάρα πολλές πιθανότητες να εξελιχθεί σε κύμα 5 υποκυμάτων, είτε πρόκειται για το προωθητικό κύμα 1 μεγαλύτερου επιπέδου μιας νέας ανοδικής  κίνησης, είτε πρόκειται για το κύμα Α ενός διορθωτικού zigzag. Επομένως κρατάμε την πιθανότητα να δούμε 5 κύματα και ψάχνουμε να βρούμε που είμαστε τώρα.  

Στο χθεσινό σχόλιο είχαμε αναφέρει ότι η καθοδική κίνηση που έτρεχε είναι 4αρι.

Αν το κύμα αυτό τελέιωσε στις 1145 μονάδες (χθες) τότε σήμερα άρχισε το τελευταίο ανοδικό κομάτι (κύμα 5) που αναμένεται να φτάσει στις 1195 μονάδες ή στις 1220 μονάδες (61,8% ή στο 100%  αντίστοιχα του κυματος 1). Για να επιβεβαιωθεί όμως αυτό θα πρέπει να πετύχει ο ΓΔ να περάσει τουλάχιστον πάνω από τον ΑΚΜΟ50 και στη συνέχεια να πετύχει νέο υψηλό. 

Και τώρα τίθεται το ερώτημα. Αξίζει το ρίσκο να τοποθετηθεί κάποιος σ' αυτό το επίπεδο; Αν ο ΓΔ διασπάσει ανοδικά τον ΑΚΜΟ50 μάλλον ναί, με προσδοκία το τελευταίο ανοδικό 5άρι να φτάσει τουλάχιστον στις 1220 μονάδες αλλά πάντα με μικρό κεφάλαιο. 

Αν κάποιος δεν θέλει να αναλλάβει το ρίσκο ή δεν είναι αρκετά γρήγορος ώστε να εκμεταλλευτεί μιά άνοδο τέτοιου εύρους ας περιμένει τη διόρθωση που λογικά θα ακολουθήσει είτε ως κύμα 2 είτε ως κύμα Β.