Σχόλιο 03-10-14

03/10/2014 22:07

Η εκτίμησή μου είναι ότι αύριο η ημέρα θα είναι ακριβώς αντίθετη σε εξέλιξη. Ο ΓΔ θα ξεκινήσει με φόρα προς τα κάτω, θα απειλήσει το χαμηλό των 1044 μονάδων και θα  αντιστρέψει το μεσημέρι για να κλείσει μεταξύ 1050 και 1070 μονάδων χωρίς να σηματοδοτήσει και πάλι απολύτως τίποτα. 

Αν το σημερινό κλέισιμο ήταν κατά 0,27 υψηλότερο η παραπάνω φράση που έκλεινε το χθεσινό σχόλιο θα ήταν 100% επιτυχημένη. Ο ΓΔ σήμερα όχι μόνο ξεκίνησε με φόρα προς τα κάτω αλλά σημείωσε νέο χαμηλό στις 1037 μονάδες. Στη συνέχεια επέστρεψε ελαφρά ανοδικά από το μέσο της συνεδρίασης και μετά, όχι μόνο πάνω από το προηγούμενο χαμηλό αλλά και πάνω από το προηγούμενο χαμηλό κλείσιμο (1047 μον) κλείνοντας τελικά στις 1049,7 μονάδες.

Με αρκετές πλέον πιθανότητες μπορούμε να εικάσουμε ότι δημιουργείται μιά βραχυχρόνια βάση με εύρος 40 μονάδων (1047-1087). Για να επιβεβαιωθεί αυτός ο ισχυρισμός θα πρέπει τις επόμενες ημέρες να συμβούν τα παρακάτω:

1. Τα κλεισίματα του ΓΔ πρέπει να είναι εντός του ευρους της βάσης για μερικές ημέρες ακόμη.

2. Όσο διαρκεί ο σχηματισμός της βάσης πρέπει ο τζίρος να βαίνει μειούμενος.

Αν ισχύσουν τα παραπάνω τότε όσο πιο πολύ διαρκέσει η κατασκευή αυτής της βάσης και όσο πιό μικρός γίνει ο ημερήσιος τζίρος τόσο πιό έντονη θα είναι η κίνηση προς την κατεύθυνση της διάσπασής της. Ουσιαστiκά λοιπόν θα έχουμε σηματοδότηση για ανοδική αντιστροφή ή κατάρευση της βάσης και συνέχιση της καθόδου με κλείσιμο πάνω από 1087 μονάδες και κάτω από 1047 μονάδες αντίστοιχα. Μέχρι τότε έχουμε απουσία ισχυρού τεχνικού σήματος.

Στα υπόλοιπα τεχνικά στοιχεία η Κ1 συνεχίζει να οδηγεί το ΓΔ χαμηλότερα ενώ ο ΑΚΜΟ20 απομακρύνεται καθοδικά από τον ΑΚΜΟ50 πράγμα όχι ενθαρρυντικό για τη συνέχεια.

Η θέση μου απέναντι στην αγορά συνεχίζει να είναι η αναμονή (STAY IN CASH). Προσοχή χρειάζεται στην αναγνώριση του σήματος διάσπασης της βάσης. Αν σημειωθεί κλέισιμο πάνω από τις 1087 μονάδες πρέπει να συνοδευεται από μεγάλη αύξηση του τζίρου (τουλάχιστον διπλάσιος από το μέσο τζίρο της βάσης) ή να επιβεβαιωθεί με μεγάλο ανοδικό τζίρο την επόμενη της διάσπασης. Αν η βάση διασπαστεί καθοδικά δεν απαιτείται η αύξηση του τζίρου αφού θα έχουμε συνέχιση της προηγούμενης εδραιωμένης καθοδικής τάσης. Επίσης προσοχή χρειάζεται και στα ποιοτικά χαρακτηριστηκά της διάσπασης αφού έχει τεράστια διαφορά μιά διάσπαση με μεταβολή 5% σε 3-4 τίτλους από μιά διάσπαση που συμμετέχει το σύνολο του ταμπλώ.

Καλό βράδυ και καλό Σαββατοκύριακο στους φίλους της ιστοσελίδας.

ΥΓ Πιθανόν την Κυριακή να δημοσιευθούν επικαιροποιημένα γραφήματα του GBIX.