Σχόλιο 04-11-14

04/11/2014 22:39

Ότι ακριβώς περιμέναμε συνέβει στη σημερινή συνεδρίαση του ΧΑ. Είχαμε μιά έντονη ανοδική κίνηση με εντυπωσιακά ποσοστά σε αρκετούς  επιμέρους τίτλους αλλά ασθενικότατο τζίρο. Είχαμε επισημάνει από το χθεσινό σχόλιο ότι η διπλή αντίσταση ΑΚΜΟ20 και Κ2 ήταν πολύ ισχυρή για να διασπαστεί με τζίρο μικρότερο από 100 εκ. και φυσιολογικά αφού ο ΓΔ έφτασε με το υψηλό ημέρας μέχρι τον ΑΚΜΟ20 κατέρευσε στο τέλος και στις δημοπρασίες για να μας δώσει ένα άσχημο αντιστεπτικό κερί "ταφόπλακα". www.investopedia.com/terms/g/gravestone-doji.asp

Έχοντας απουσία μεσοπρόθεσμης σηματοδότησης δεν έχουμε να αναφέρουμε κάτι σχετικά με την μεσοπρόθεσμη τάση που συνεχίζει καθοδική με το ΓΔ να συνεχίζει κάτω από τους ΑΚΜΟ και την Κ2 και να δικαιολογεί την αποχή μας από την αγορά. Μέχρι την λύση του σχηματισμού ανάπαυλας (τριγώνου) δεν είναι σοφό να ανοίξουμε θέση προς καμία κατεύθυνση.

Στην βραχυπρόθεσμη εικόνα, αφού ο ΓΔ δοκίμασε για ακόμη μία φορά την Κ2 και τον ΑΚΜΟ20 αντέστρεψε καθοδικά και μάλλον θα κινηθεί προς την κάτω γραμμή του τριγώνου (TR bot line) που αύριο θα βρίσκεται στις 900 μονάδες. Αν δεν παρατηρηθεί αύξηση του τζίρου υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες η λύση του τριγώνου να είναι καθοδική.

Αντιστάσεις: Διπλή ισχυρή ΑΚΜΟ20 και Κ2 στις 957 μονάδες (για τον ΑΚΜΟ20 είναι προσαρμοσμένη αυριανή τιμή με προσέγγιση και περιθώριο σφάλματος +/- 1 μονάδα). Την  αντίσταση αυτή ενισχύει η γραμμή του μέσου του εβδομαδιαίου κεριού της προηγούμενης εβδομάδας στις 956 μονάδες.

Στηρίξεις: Η κάτω γραμμή του τριγώνου στις 900 μονάδες,  η Κ1 στις 892 μονάδες, η κάτω bolinger στις 853 μονάδες και το κάτω όριο του καναλιού στις 826 μονάδες.

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία για το τρίγωνο που αναφέρεται παραπάνω. Η συμβολή των πλευρών του βρίσκεται στις 13/11 και το μήκος του είναι 21 χρηματιστηριακές ημέρες. Επειδή τα συγκλίνοντα τρίγωνα διασπόνται κατα κανόνα και λύνεται ο σχηματισμός από τα 2/3 έως τα 3/4 του μήκους τους και σπάνια  φτάνουν στο σημείο συμβολής πρέπει να περιμένουμε τη λύση από την 14 ημέρα (αύριο) έως την 16 ημέρα (Παρασκευή). Επιπλέον πρέπει να προσέξουμε την αρκετά μεγαλύτερη στατιστική πιθανότητα της λύσης ενός συγκλίνοντος τριγώνου προς την κατεύθυνση της προηγούμενης τάσης όσο καθυστερεί η λύση του. Αυτό σημαίνει ότι άν μέχρι την Παρασκευή δεν διασπαστεί ανοδικά το τρίγωνο οι πιθανότητες της καθοδικής λύσης από Δευτέρα πολλαπλασιάζονται.

Καλό βράδυ στους φίλους της ιστοσελίδας.