Σχόλιο 05-11-14

05/11/2014 21:29

Ακόμη μία συνεδρίαση που ο ΓΔ ταλαιπωρήθηκε από την έλλειψη τζίρου και δεν κατάφερε να διασπάσει πειστικά τον ΑΚΜΟ20 και την Κ2 αφού έκλεισε λιγότερο από μία μονάδα ψηλότερα. Η οριακή αυτή διάσπαση (άν μπορούμε να πούμε διάσπαση τα δέκατα της μονάδας) δεν σηματοδοτεί κάτι για την μεσοπρόθεσμη πορεία του ΓΔ παρότι αποτελεί ένα δειλό πρώτο βήμα. Η απουσία λοιπόν μεσοπρόθεσμης σηματοδότησης μας αναγκάζει και πάλι να επικεντρωθούμε στην βραχυπρόθεσμη εικόνα του ΓΔ.

Στηρίξεις: Η σχεδόν διπλή στήριξη του ΑΚΜΟ20 και Κ2 στις 954 και 952 μονάδες αντίστοιχα. Η τιμή του ΑΚΜΟ20 είναι αυριανή προσαρμοσμένη με περιθώριο σφάλματος +/- 1,3 μονάδες. Η στήριξη αυτή δεν έχει ισχυροποιηθεί λόγω της οριακής σημερινής διάσπασης, ένα καλό κλείσιμο όμως πάνω από αυτή με δυνατό τζίρο, την καθιστά ισχυρή και πολύ σημαντική για τη συνέχεια. Η ασθενής γραμμή τάσης Κ3 στις 942 μονάδες. Η κάτω γραμμή του τριγώνου στις 903 μονάδες. Χαμηλότερα υπάρχουν και άλλες στηρίξεις όπως στην εικόνα.

Αντιστάσεις: Αν επιβεβαιωθεί η διάσπαση του ΑΚΜΟ20 και της Κ2 η αλήθεια είναι ότι ο δρόμος προς τις 1024 μονάδες είναι σχετικά εύκολος με μοναδικό ισχυρό εμπόδιο τον ΑΚΜΟ30 ημερών του οποίου η αυριανή προσαρμοσμένη τιμή είναι 984 μονάδες με περιθώριο +/- 1,5 μονάδα.

Μετά τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι το μοναδικό στοιχείο που λείπει από την εικόνα του ΓΔ, για να σηματοδοτήσει μια ανοδική κίνηση που μπορεί να είναι εκμεταλλεύσιμη, είναι ένα καλό ανοδικό κλείσιμο (π.χ. >+2%) συνοδευόμενο με τζίρο τουλάχιστον 100-120 εκ.  Επειδή όμως μιά τέτοια κίνηση είναι προφανής και αναμενόμενη από τους περισσότερους συναλλασόμενους χρειάζεται προσοχή και στενό στοπ ειδικά σε περίπτωση εμφάνισης τζίρου μεγαλύτερου από 150 - 180 εκ αφού κάτι τέτοιο δεν είναι σίγουρο ότι θα αποτελεί γνήσιο αγοραστικό ενδιαφέρον. 

Αν δεν γίνει τίποτε από τα παραπάνω και ο ΓΔ επιστρέψει καθοδικός εντός του βραχυπρόθεσμου τριγώνου η πιθανότητα καθοδικής διάσπασης μεγιστοποιείται.

Καλό βράδυ στους φίλους της ιστοσελίδας