Σχόλιο 09-10-14

09/10/2014 20:28

Αναμενόμενη η ανοδική κίνηση του ΓΔ στη σημερινή συνεδρίαση. Μέτρια ώς κακή η διασπορά της ανόδου και κλείσιμο ακριβώς στο τεχνικό σημείο επιβεβαίωσης του σχηματισμού morning doji star που περιγράψαμε στο χθεσινό σχόλιο κυρίως με την βοήθεια της ΕΤΕ που υπεραπέδωσε.

Στα υπόλοιπα διαγραμματικά τεχνικά στοιχεία,  το κλείσιμο παρέμεινε κάτω από την Κ1, το σημερινό κερί έχει αρκετά μεγάλη άνω σκιά  και οι ΑΚΜΟ 20 και 50 ημερών συνεχίζουν την καθοδική πορεία απομακρυνόμενοι σχεδόν με την ίδια ταχύτητα, στα αρνητικά της ημέρας. Στον αντίποδα και στα θετικά της ημέρας, ο καλός τζίρος και το γύρισμα από τα χαμηλά της ημέρας από τις 15:00 και μετά.

   

Αξιόλογο θετικό στοιχείο αποτελεί η έξοδος του RSI14 από την υπερπουλημένη ζώνη δίνοντας ανοδική απόκλιση με τους πυθμένες του ΓΔ γεγονός που προδιαθέτει για συνέχεια της κίνησης. Δεν πρέπει να διαφύγει της προσοχής μας και η ανοδική διάσπαση της κατερχόμενης του RSI14 που ως τεχνικό στοιχείο και λόγω της απόκλισης με το ΓΔ προηγείται και μας δίνει ένδειξη για αντίστοιχη συμπεριφορά του ΓΔ.

Ας δούμε τι μπορούμε να περιμένουμε για τη συνέχεια εξετάζοντας την εξέλιξη του βραχυπρόθεσμου σχηματισμού αντιστροφής.

Βασικό στοιχείο της ημέρας το κλείσιμο πάνω από το μέσο του μεγάλου μαύρου σώματος της Τρίτης που ολοκληρώνει το σχηματισμό και δίνει πιθανότητες 71% η αυριανή ημέρα να έχει θετικό πρόσημο στο κλέισιμο. 

Για να επαληθευθεί η προσδοκία ανόδου θα πρέπει αύριο να έχουμε κλείσιμο πάνω από το άνοιγμα του μαυρού σώματος που σήμερα αποτέλεσε τοπική αντίσταση και μας έδωσε το υψηλό της ημέρας. Πολύ θετικό στοιχείο θα ήταν η παραμονή όλης της ημερήσιας διακύμανσης πάνω από την μη επιβεβαιωμένη ανερχόμενη (πράσινη ανοδική). Επόμενη ισχυρή τοπική αντίσταση είναι το χαμηλό της 29/9 (1046,47 μονάδες) που συνδυάζεται με το προηγούμενο χαμηλό κλείσιμο του ΓΔ στις 8/8. Αν αύριο ή τη Δευτέρα πλησιάσει ο ΓΔ εκεί, θεωρώ δεδομένο ότι θα υπάρξουν ρευστοποιήσεις σε τίτλους που  θα έχουν ικανοποιητικές αποδόσεις και ο ΓΔ θα συνεχίσει ανοδικά μόνο αν συμμετέχει στην άνοδο το σύνολο του ταμπλώ.

Παρότι υπάρχει επιβεβαιωμένος σχηματισμός ανοδικής αντιστροφής ο βραχυπρόθεσμος χαρακτήρας του ( τουλάχιστον προς το παρόν) δεν επιτρέπει να αλλάξει η στάση μου απέναντι στην αγορά. Παραμένω εκτός (STAY IN CASH). Μικρές βραχυπρόθεσμες θέσεις long που άνοιξαν σήμερα δεν ξεπερνούν και δεν πρέπει να ξεπερνούν το 20% του συνολικού χαρτοφυλακίου, ενώ αύξηση αυτών των θέσεων δεν πρέπει να γίνει πρίν ο ΓΔ υπερβεί αρχικά τις 1047 μονάδες και στη συνέχεια τις 1086 μονάδες, περιοχή που ήδη βρίσκεται ο απλός ΑΚΜΟ20. Γρήγορο στοπ το σημερινό χαμηλό και απόλυτο στοπ το χαμηλό του σχηματισμού (χαμηλό του doji 1003 μονάδες).  

Καλό βράδυ στους φίλους της ιστοσελίδας.