Σχόλιο 10 Ιαν

10/02/2014 21:30

Συνεδρίαση αναμονής η σημερινή αφού ο ΓΔ ετοιμάζεται να κάνει μιά αποφασιστική κίνηση η οποία θα δώσει το σήμα για τη συνέχεια. Θα ξεκινήσει την αναμενόμενη διόρθωση ή θα προχωρήσει σε νέα υψηλά και θα μας διαψεύσει κατηγορηματικά;

Τα αξιοσημείωτα τεχνικά σημεία μετά και την σημερινή συνεδρίαση είναι το θετικό πρόσημο για 8 συνεχόμενη ημέρα αλλά και η εμφανής κόπωση στη δυναμική της ανόδου. Ο ΓΔ έχασε την καλπάζουσα γραμμή τάσης Τ5 αλλά το κύριο χαρακτηριστηκό της ημέρας είναι η τρίτη επαφή-επιβεβαίωση της Τ4 (γιαυτό από σήμερα εμφανίζεται με συνεχόμενη και όχι διακεκομένη γραμμή). 

Ο MACD παραμένει αγοραστικός αλλά εμφανίζει απόκλιση αν και δεν έχει κάνει ακόμη κορυφή ενώ ο RSI(14) επίσης εμφανίζει απόκλιση με την προηγούμενη κορυφή αλλά ακόμη βρίσκεται μακριά από υπεραγορασμένα επίπεδα (60,8).

Η εκτίμησή μας είναι οτι αναμένεται διόρθωση σε πρώτη φάση μέχρι τους ΑΚΜΟ (1210-1225) και στη συνέχεια μέχρι την C3. Εάν φτάσει ο ΓΔ εκεί θα επανεκτιμήσουμε τη συνέχεια καθοδικής συνέχισης ή στήριξής του. Εάν η εκτιμησή αυτή αποδειχθεί λανθασμένη και ο ΓΔ κινηθεί ανοδικά πρέπει να επιβεβαιώσει διάσπαση της Τ4 και Τ1 για να μην θεωρήσουμε την κίνηση αυτή bull trap (παγίδα).