Σχόλιο 10-09-14

10/09/2014 20:41

Η σημερινή συνεδρίαση ξεκίνησε όπως αναμενόταν καθοδικά, βρήκε στήριξη στον απλό 20άρη (με ακρίβεια μισής μονάδας!!!) και επέστρεψε ανοδικά εκπλήσοντάς μας είναι η αλήθεια μετά τις 15:00 όπου αφού πέρασε σε θετικό έδαφος έκλεισε τελικά στο καθόλου άσχημο +0,47%.

Ο τζίρος δεν ήταν σε επίπεδα που να μας οδηγήσει σε συμπεράσματα τερματισμού της βραχυπρόθεσμης καθοδικής τάσης αλλά στην αυριανή συνεδρίαση είναι πολύ πιθανό να δούμε ένα παιχνίδι τοπικών στηρίξεων και αντιστάσεων μέχρι να αποφασίσει η αγορά τη συνέχιση ή τη διακοπή της.

Σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι 1165 μονάδες που είναι η γραμμή λαιμού της σημερινής intraday διπλής κορυφής και η διάσπασή τους θα σημαίνει τερματισμό της ημερήσιας ανοδικής τάσης που αναπτύχθηκε σήμερα. Αντίστοιχα αντίσταση θα βρεί ο ΓΔ στις 1175 μονάδες όπου βρισκόταν οι δύο σημερινές κορυφές.  

Σε λίγο μεγαλύτερη εικόνα στήριξη παρέχει ο απλός 50άρης στις 1160 μονάδες, που διασπάστηκε σήμερα ανοδικά και ο αξιόπιστος απλός 20άρης που στήριξε σήμερα και το ίδιο αναμένεται να κάνει και αύριο λίγο ψηλότερα αυτή τη φορά στις 1155 μονάδες.

Κατά την προσωπική μου άποψη η σημερινή ανοδική αντίδραση δεν σηματοδότησε long τοποθετήσεις και δεν έχει αλλάξει η θέση μας για το που βρίσκεται κυματικά ο ΓΔ. Είναι πιθανό το σημερινό χαμηλό να ήταν το a υποκύμα του 2 ή Β που βρίσκεται σε εξέλιξη αλλά δεν θα ρισκάρω ακόμη την αρίθμησή του στο διάγραμμα καθώς δεν υπάρχει επαρκής επιβεβαίωση. Στο σχήμα φαίνονται τα επίπεδα που περιμένουμε να τερματίσει η βραχυπρόθεσμη καθοδική τάση με τιμές στόχους που δεν έχουμε πετύχει ακόμη.

Παρ' ολα αυτά το σημερινό κερί έχει ανοδική πρόγνωση αλλά χρειάζεται επιβεβαίωση που την παίρνει αν αύριο έχουμε κλείσιμο πάνω από τη μέση του μαύρου κεριού της Τρίτης δηλαδή πάνω από 1179 μονάδες. Αν συμβεί κάτι τέτοιο πιθανόν να χρειάζεται αναθεώρηση και η μεγάλη εικόνα του ΓΔ.

Επιτρέψτε μου να προτείνω την υπομονή και όχι την παρόρμηση.

Καλό βράδυ στους φίλους της ιστοσελίδας.