Σχόλιο 10-11 Μαρ

11/03/2014 22:16

Λόγω επαγγελματικών και οικογενειακών υποχρεώσεων δεν ήταν δυνατό να γράψω σχόλιο για την χθεσινή συνεδρίαση.

Όμως θα δούμε τη χθεσινή συνεδρίαση σε συνδυασμό με τη σημερινή. Ο ΓΔ πραγματοποίησε μια  καλή ανοδική συνεδρίαση   με σχετική διάχυση της ανόδου σε όλους σχεδόν τους κλάδους και με καλό τζίρο. Όμως το ποσοστό της ανόδου οφείλεται  κυρίως στην οργιώδη άνοδο της ΕΤΕ και κατά δευτερο λόγο στους γνωστούς τίτλους που τροφοδοτούν την άνοδο (ΔΕΗ, ΟΠΑΠ κτλ). Αυτό πρέπει να μας προβληματίσει καθώς ΑΛΦΑ και ΠΕΙΡ δεν ακολουθησαν με τον ίδιο τρόπο (Οι ΑΜΚ προβληματίζουν) και θα πρέπει να δούμε πως θα αντιδράσει ο ΓΔ όταν η ΕΤΕ θα διορθώσει. 

Αν αφήσουμε κατά μέρος τα ποιοτικά χαρακτηριστηκά της ανόδου και επικεντρώσουμε την προσοχή μας στο διάγραμμα  βλέπουμε ότι ο ΓΔ αφού χτές επιβεβαίωσε τη διάσπαση της R1 στις 1336 μονάδες σήμερα στηρίχθηκε σ' αυτή τη γραμμή (πλέον την ονομάζουμε S6) και συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο που ακολουθεί από τα τέλη του προηγούμενου μήνα.  Διάσπαση του προηγούμενου υψηλού (ΔΙΑΣΠΑΣΗ)=> Μικρή άνοδος (ΝΕΟ ΥΨΗΛΟ)=> Γύρισμα ενδοσυνεδριακό κάτω και κλέισιμο πάνω από τη γραμμή του προηγούμενου υψηλού (ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ ΚΑΙ ΝΕΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ) =>  και πάλι από την αρχή.

Επιπλέον σήμερα διασπάστηκε (όχι επιβεβαιωμένα) και η Τ5 γεγονός που δείχνει μιά πρόθεση  του ΓΔ να κινηθεί εκτός του  καναλιού Τ2-Τ5. Αν επιβεβαιωθεί η διάσπαση της Τ5  τότε ο στόχος είναι η Τ6 την οποία μπορεί να συναντήσει προς το τέλος αυτής της ανοδικής περιόδου αρκετά ψηλότερα από εδώ που βρισκόμαστε τώρα. Αν η Τ5 αποδειχθεί δυνατή αντίσταση και ο ΓΔ κλέισει αύριο κάτω από αυτή τότε βραχυπρόθεσμα περιμένουμε στήριξη  στις S6 - S5.

Τελευταίο και αξιοσημείωτο τεχνικό στοιχείο είναι ότι ο MACD είναι καθαρά ανοδικός και με τάση να απαλείψει την μικρή απόκλιση που έχει με την κορυφή του Ιανουαρίου (1306 ) ενώ ο RSI μόλις σήμερα προσέγγισε την υπεραγορασμένη περιοχή (70,1) πράγμα που αφήνει περιθώρια συνέχισης της ανόδου.