Σχόλιο 11 Φεβ

11/02/2014 21:11

Πρώτη ημέρα της αναμενόμενης διόρθωσης η σημερινή με ένα μαύρο κερί που σχηματίζει "καπάκι" στο μικρό άσπρο σώμα της χθεσινής συνεδρίασης.

 Άρχισε λοιπόν η διόρθωση ή είναι μιά μικρή ανάπαυλα της ανόδου; Με μία μόνο πτωτική συνεδρίαση, παρότι την περιμέναμε τεχνικά, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι. Έχουμε όμως πλέον ένα ταβάνι, ένα σημείο αναφοράς για να εκτιμήσουμε τη συνέχεια. Ας το κάνουμε πιό κατανοητό:

Αυτό που περιμένουμε σύμφωνα με το πιθανότερο (αλλά όχι το μόνο υπαρκτό) σενάριο, υποθέτοντας οτι σήμερα τελείωσε το Β του 4, είναι ένα κύμα C το οποίο θα έχει μήκος 100% ή 162% του κύματος Α του 4. Αυτό το κύμα αναμένεται να αποτελείται από 5 υποκύματα άρα μέχρι την ολοκλήρωσή του περιμένουμε δύο ανοδικές αντιδράσεις. Ας δούμε αυτό το σενάριο διαγραμματικά:

 Αν λοιπόν επαληθευτεί αυτό το σενάριο περιμένουμε υποχώρηση του ΓΔ έως την περιοχή των 1080-1100 μονάδων (100% του Α). Υποχώρηση στο 162% του Α πρέπει να αποκλειστεί γιατί ανατρέπει τη μέτρησή μας και καταργεί όλη την μέχρι τώρα ανοδική πορεία του ΓΔ. Υπενθυμίζεται ότι το κατώτατο αποδεκτό όριο υποχώρησης είναι οι 1053 μονάδες. Δεν αποκλείεται φυσικά η υποχώρηση να είναι μικρότερη από 100% του Α αλλά αυτό θα το αξιολογήσουμε στην πορεία. Το σενάριο αυτό ακυρώνεται αν ο ΓΔ υπερβεί τις 1260 μονάδες (κλείσιμο). Επίσης ακυρώνεται αν κάποια από τις ανοδικές αντιδράσεις που θα πραγματοποιηθούν, σημειώσει νέο τοπικό υψηλό κλείσιμο. (π.χ. υποθέτουμε οτι ο ΓΔ υποχωρεί αρχικά στις 1210 μονάδες και αντιδρά ανοδικά μέχρι τις 1240. Στη συνέχεια υποχωρεί στις 1155 αλλά αντιδρώντας ανοδικά ξεπερνά τις 1210 (πρωτο σημάδι ότι το σενάριο έχει κενά με είσοδο του υποκύματος 4 στο υποκύμα 1). Στη συνέχεια υπερβαίνει και τις 1240. Αυτό αποτελεί οριστικό σήμα ότι το καθοδικό σενάριο ήταν λάθος και θα περάσουμε σε εναλλακτικό σενάριο που έχει παρουσιαστεί την 28 Ιαν και θα παρουσιαστεί ενημερωμένο αύριο.)

Από αύριο και όσο συνεχίζεται η διόρθωση θα παρουσιάζονται παράλληλα τα δύο πιθανότερα σενάρια.