Σχόλιο 11-09-14

11/09/2014 20:12

Δεν κατάφερε ο ΓΔ, παρά τη φιλότιμη πρωϊνή προσπάθεια, να δημιουργήσει βραχυπρόθεσμη ανοδική τάση και υπό το βάρος του ασθενικού τζίρου πέρασε ξανά σε αρνητικό έδαφος χωρίς όμως να δημιουργήσει αξιόλογη τάση και προς αυτή την κατεύθυνση. Όπως ακριβώς περίμενα και είχα αναφέρει στο χθεσινό σχόλιο σήμερα είχαμε ένα παιχνίδι μεταξύ των τοπικών στηρίξεων και αντιστάσεων με μέγιστο περίπου στο μέσο του μεγάλου μαύρου κεριού της Τρίτης και ελάχιστο λίγο πάνω από τον απλό 50άρη. 

Αν και σήμερα σημειώθηκε υψηλότερο υψηλό και υψηλότερο χαμηλό (ανοδική ημέρα!!) το αρνητικό κλείσιμο δημιουργεί μια μικρή καθοδική προδιάθεση για το αυριανό άνοιγμα. Στη πιο μεγάλη εικόνα δεν είχαμε κάτι που να μας κάνει να αλλάξουμε γνώμη για τη παρούσα κυματική θέση του ΓΔ. Παραμένουμε σε ένα καθοδικό 2 ή Β, παραμένουν οι στόχοι που έχουμε θέσει για το πέρας αυτής της καθόδου και εντός των επόμενων δύο ημερών πιθανόν θα ξέρουμε και τη κυματική θέση εντός αυτού του καθοδικού 2 ή Β. Η μεγαλύτερη πιθανότητα με τα τρέχοντα στοιχεία είναι ότι το a του 2 ή Β (τύπου abc ;) δεν έχει τελειώσει ακόμη και θα τελειώσει σε μία ή δύο χρηματηστηριακές ημέρες.

Η θέση μου απέναντι στην αγορά είναι η αναμονή καθώς δεν υπάρχει εδραιωμένη τάση που να δικαιολογεί άνοιγμα θέσεων long ή short. Στους έχοντες ήδη ανοικτές θέσεις σ' αυτά τα επίπεδα, να επισημάνω ότι είναι μιά περίοδος έντονης μεταβλητότητας και αν δεν έχουν περιορισμούς περιθωρίων καλό θα ήταν να φαρδύνουν τα στοπ ώστε να μην κλείσουν μια δυνητικά κερδοφόρα θέση για λίγες μόνο μονάδες.

Καλό βράδυ στους φίλους της ιστοσελίδας.