Σχόλιο 11-12-2014

11/12/2014 20:27

Θα ξεκινήσω το σημερινό σχόλιο με μια σύντομη αναδρομή που θα μας βοηθήσει να αποκρυπτογραφήσουμε με περισσότερη ευκολία αυτά που θέλει να μας πεί ο ΓΔ.

Τον Απρίλιο του 2014 μετά το υψηλό του Μαρτίου καταστρώσαμε σενάρια που ανανεώσαμε τον Μάιο για την μετέπειτα πορεία του ΓΔ

Νέο σενάριο Elliott Απρ 2014 (Updated 3/5/2014)

Τον Σεπτέμβριο του 2014 τα κάναμε πιό συγκεκριμένα 

Σενάριο Elliott Σεπ 14

και τον Οκτώβριο επιβεβαιώσαμε το κύριο καθοδικό σενάριο με τις παραλαγές του που ισχύει μέχρι σήμερα

Σενάριο Elliott Οκτ 14

για το οποίο έχουμε δώσει και τιμές στόχους πριν ξεσπάσει η καταιγίδα αυτής της εβδομάδας

Σχόλιο 4-12-14

Η αναδρομή αυτή έγινε για ένα και μόνο λόγο. Η Τεχνική ανάλυση μέσα στα συναισθήματα φόβου και πανικού που αναπτύχθηκαν τις τελευταίες ημέρες αμφισβητήθηκε από πολλούς. Είναι όμως, ίσως όχι ο μόνος, αλλά ένας ασφαλής τρόπος για να χαρτογραφήσει κάποιος την πορεία των αγορών και να μην κινέιται πραγματικά στην τύχη. Η μόνη προϋπόθεση είναι να μην είναι κάποιος δογματικός και να προσαρμόζεται γρήγορα στα δεδομένα της αγοράς ώστε οι λάθος εκτιμήσεις (που πάντα θα υπάρχουν) να διορθώνονται γρήγορα και να επανέρχεται γρήγορα στην σωστή πορεία. Δεν διεκδικώ την αποκλειστικότητα ούτε το αλάθητο. Υπάρχουν άλλοι αναλυτές που είναι καλύτεροι και παράγουν πληρέστερες αναλύσεις.

Με αυτές τις λίγες σκέψεις θα περάσω στην ανάλυση της σημερινής συνεδρίασης.

Σήμερα είδαμε το ΓΔ να διασπά καθοδικά με σχετική ευκολία την κάτω bolinger και το προηγούμενο χαμηλό των 853 μονάδων το οποίο πλέον αποτελέι αντίσταση. Είχαμε αναφέρει ότι η διάσπαση αυτών των στηρίξεων θα οδηγούσε το ΓΔ πολύ πιό κάτω πράγμα που έγινε. Αναζητώντας στηρίξεις που θα ανακόψουν την ορμητική καθοδική πορεία του ΓΔ εντοπίζουμε την παλιά στήριξη των 788 μονάδων που μας έρχεται από τον Ιούλιο του 2013 την οποία θεωρούμε ότι αν διασπαστεί, δεν θα διασπαστεί με μία προσπάθεια και εκεί τοποθετούμε με σχετική σιγουριά την έναρξη της ανοδικής αντίδρασης που λογικά θα ακολουθήσει, αν ο ΓΔ φτάσει μέχρι εκεί (-4,83% από τη θέση που βρισκόμαστε). Αν ο ΓΔ δεν  φτάσει σ' αυτό το επίπεδο είναι πιθανό να μας δώσει ανοδική αντίδραση στην πρώτη τιμή στόχο, που έχουμε δώσει από 4/12 (815 μονάδες) και προσεγγίστηκε σήμερα. Αν ο ΓΔ υποχωρήσει χαμηλότερα τότε υπάρχει το κάτω όριο του μεγάλου καθοδικού καναλιού που αύριο βρίσκεται στις 771 μονάδες.

Στηρίξεις και αντιστάσεις για αύριο όπως στην εικόνα

 Μέχρι να επιβεβαιωθούν ή ακυρωθούν οι παραπάνω πιθανότητες απλά παρακολουθούμε χωρίς άγχος αφού οι αγορές όπως έχουν τα πάνω τους έτσι έχουν και τα κάτω τους. Το χρηματιστήριο θα υπάρχει και το 2015 και το 2016 ..... και το 2050. Η διατήρηση των κεφαλαίων  όμως είναι υπόθεση του καθενός από τους συμμετέχοντες.

Καλό βράδυ στους φίλους της ιστοσελίδας.

ΥΓ Αύριο δεν θα δημοσιευτεί σχόλιο λόγω ονομαστικής εορτής, αλλά θα δημοσιευτεί κανονικά μέσα στο Σαββατοκύριακο