Σχόλιο 12 Φεβ

12/02/2014 20:09

Μας "άδειασε" η αγορά με τη σημερινή εντυπωσιακή της άνοδο ή είναι ένα από τα τελευταία παιχνιδάκια της προκειμένου να μας αποπροσανατολίσει;

Ας δούμε ψύχραιμα ένα ένα τα τεχνικά στοιχεία και ας προσαρμόσουμε τα σενάριά μας για τη συνέχεια, στην εικόνα που μας δίνει κάθε μέρα η αγορά.

Η σημερινή άνοδος ήταν εντυπωσιακή ως προς το ποσοστό αλλά όχι και ως προς το τζίρο. Σ΄αυτά τα επίπεδα που βρίσκεται ο ΓΔ μία άνοδος του 2,5% θα έπρεπε να συνδυαστεί με τζίρο τουλάχιστον 90-100 εκ. Ο μικρός σχετικά τζίρος μας προβληματίζει και μας δημιουργεί ερωτηματικά χωρίς όμως να αναιρεί το γεγονός της ανόδου.

Εξετάζοντας την τεχνική εικόνα βλέπουμε ότι ο ΓΔ διέσπασε καθαρά την κατερχόμενη Τ4 και θα δοκιμάσει αύριο την ανερχόμενη Τ1 που είναι το άνω όριο του διευρυνόμενου τριγώνου που έρχεται από τον Οκτ του 13. Διάσπαση και της Τ1 συνδυασμένη με αύξηση του τζίρου θα αυξήσει τις πιθανότητες της αναβολής εμφάνισης της διόρθωσης που περιμέναμε. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δωθεί στην περίπτωση που θα εμφανιστεί μεγάλος τζίρος (πχ >120 εκ) και μικρή ποσοστιαία άνοδος που θα οδηγήσει σε οριακή ή μη διάσπαση της Τ1 καθώς αυτή μπορει να είναι η τελευταία ευκαιρία καλών πωλήσεων.

Στην ανάλυσή μου διακρίνεται μια εμμονή στην πιθανότητα εμφάνισης διορθωτικής κίνησης που δεν οφείλεται σε ανάγκη αυτοεπιβεβαίωσης ή αδυναμία παραδοχής λάθους εκτίμησης. Η επιμονή στο σενάριο της διόρθωσης οφείλεται στο γεγονός ότι όλα τα μοντέλα πάνω στα οποία δουλεύω μου δείχνουν ακριβώς αυτό. Αν η  αγορά με πείσει για το αντίθετο θα αναθεωρήσω χωρις δεύτερες σκέψεις.

Σενάριο 1

Το σενάριο αυτό αν  και χθες παρουσιάστηκε ως το πιθανότερο, έχει χάσει την ισχύ του αφού διασπάστηκε ανοδικά το τοπικό υψηλό των 1260 μονάδων. Το Β σε ένα zig-zag δεν μπορεί να είναι 5 υποκυμάτων επομένως τα a και  b που φαίνονται στο σχήμα είναι λάθος. Τίθεται λοιπόν σε αμφισβήτηση όλη η αρίθμηση των κυμάτων και θα επανέλθουμε σ΄αυτό όταν  και αν η αγορά μας το επιτρέψει.

Σενάριο 2

Με μιά γρήγορη ματιά το κύμα 4 διορθωτικό τελείωσε στις 1115 μονάδες ολοκληρώνοντας ένα irregular flat 3,3,5 και τώρα βρισκόμαστε στο 5 το οποίο αναμένεται να έχει μήκος 100% (1307 μον.) ή 162% (1430 μον.) του 1 και να είναι 5κυματικό. 

Το τρέχον λοιπόν κύμα 5 πρέπει να μας δώσει πριν ολοκληρωθεί δύο διορθωτικές κινήσεις. Ένα κύμα 2 (38% έως 62%) της ανοδικής κίνησης και ένα κύμα 4. Η χθεσινή 1 καθοδική ημέρα δεν μπορεί να είναι κύμα 2 γιαυτό και περιμένω διόρθωση τουλάχιστον στην περιοχή των ΑΚΜΟ (1210 - 1230 μονάδες).