Σχόλιο 12-12-14

13/12/2014 23:16

Στην συνεδρίαση της Παρασκευής ο ΓΔ παρουσίασε μιά ακόμη προσπάθεια ανακοπής της ορμητικής καθοδικής πορείας με μία διακύμανση που μας έδωσε εναλλαγές σε θετικό και αρνητικό πρόσημο κλείνοντας τελικά με απώλειες   (-0,42%)  αλλά πιό πάνω από το άνοιγμα της ημέρας. 

Το ημερήσιο κερί μπορεί να χαρακτηριστεί "morning star" αλλά χρειάζεται επιβεβαίωση που δίνεται με κλείσιμο πάνω από 859 μονάδες. Μέχρι να συμβεί αυτό είναι απλά ένα κερί συνέχισης της τάσης.

Στα υπόλοιπα τεχνικά στοιχεία η συνεδρίαση ήταν ακόμη μία καθαρή καθοδική συνεδρίαση με χαμηλότερο κλείσιμο, χαμηλότερο υψηλό και χαμηλότερο χαμηλό ημέρας. Ο RSI(14)  στα όρια του υπερπουλημένου επιπέδου (32,63) δίνει περιθώρια για συνέχιση της καθόδου του ΓΔ. Σημειώνεται εδώ ότι υπάρχει ανοδική (αγοραστική) απόκλιση με το ΓΔ σε σχέση με το χαμηλό του Οκτωβρίου αλλά αυτό θα αξιολογηθεί μόνο όταν ολοκληρωθεί ο δεύτερος πυθμένας αφού ακόμη βρισκόμαστε στο αριστερό (καθοδικό) σκέλος του.

Άλλο τεχνικό στοιχείο που αξίζει της απόλυτης προσοχής μας είναι η επαφή ΑΚΜΟ20 και ΑΚΜΟ50 ημερών σε ένα συνδυασμό (αποτυχία ανοδικής διάσπασης) που συνήθως σημαίνει συνέχιση και ενίσχυση της καθόδου αν δεν ανατραπεί τις επόμενες ημέρες.

Τέλος θα πρέπει να επισημάνουμε το δεύτερο συνεχόμενο κλείσιμο κάτω από την κάτω bolinger. Στατιστικά ο ΓΔ κλείνει κάτω από την κάτω bolinger για τρείς συνεχόμενες συνεδριάσεις και μετά επιστρέφει ανοδικά δίνοντας αξιόλογες ανοδικές αντιδράσεις. Συνδυάζοντας την στατιστικά επαληθευμένη συμπεριφορά του ΓΔ με την θέση του εντός του καθοδικού καναλιού στο οποίο βρίσκεται μπορούμε να καταστρώσουμε ένα βραχυπρόθεσμο υποθετικό σενάριο λήξης, αυτής της έντονα καθοδικής πορείας που παρουσιάζεται παρακάτω:

Θα έχουμε ακόμη μία έντονα καθοδική συνεδρίαση που θα οδηγήσει το ΓΔ στην περιοχή των 770-790 μονάδων. Από εκεί θα ξεκινήσει μιά αντίδραση που θα οδηγήσει το ΓΔ προς τις 890-910 μονάδες όπου θα συναντήσει την CH2 ή λίγο ψηλότερα στους κατερχόμενους πλέον ΑΚΜΟ20,30 ημερών για να γυρίσει και πάλι καθοδικά. 

Αναμένοντας την επαλήθευση ή την απόρριψη αυτού του υποθετικού σεναρίου μέσα στην επόμενη εβδομάδα, ας δούμε τις αντιστάσεις και στηρίξεις για την Δευτέρα

Με την επισήμανση ότι το βραχυπρόθεσμο σενάριο που παρουσιάστηκε παραπάνω δεν είναι πρόταση αγοράς τίτλων, καθώς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν στοιχεία, πέρα από ένα στατιστικό κανόνα που έχει και αυτός όπως κάθε κανόνας κάποιες εξαιρέσεις για να τον επιβεβαιώνουν, εύχομαι καλό βράδυ και καλό Σαββατοκύριακό στους φίλους της ιστοσελίδας.