Σχόλιο 13 Φεβ

13/02/2014 20:04

Η πορεία του ΓΔ συνεχίστηκε σήμερα με μιά συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από το μικρό τζίρο, την αβεβαιότητα και τη διστακτικότητα. Η αγορά δείχνει ότι δεν έχει αγοραστές αλλά δεν βγαίνουν ούτε πωλητές. Όλοι δείχνουν να περιμένουν το γεγονός καταλύτη ή την αποφασιστική κίνηση των παραγόντων της αγοράς που θα δώσει κατεύθυνση.

Στην τεχνική εικόνα του ΓΔ η σημερινή ημέρα εξελίχθηκε χωρίς εκπλήξεις. 

Η Τ1 αποδείχθηκε αρκετά ισχυρή για να διασπαστεί ενώ η Τ4 δείχνει να αποτελεί πλέον στήριξη αφού εκεί είχαμε το χαμηλό της ημέρας. Ο MACD παραμένει αγοραστικός αλλά με απόκλιση, ενώ ο RSI έκανε τοπική κορυφή έχοντας απόκλιση με την καμπύλη των τιμών  αλλά ευρισκόμενος ακόμη μακριά από την υπεραγορασμένη περιοχή (61). Η συνέχεια θα κριθεί από τη  συμπεριφορά του ΓΔ σε σχέση με την Τ1 και την Τ4 που απομακρύνονται και τον ταχέως ανερχόμενο ΑΚΜΟ10 που σε μερικές ημέρες θα φτάσει σε απόσταση επαφής με το ΓΔ.

Όσον αφορά τα σενάρια που παρουσιάστηκαν χθές δεν μας έδωσε κάποιο νέο στοιχείο η σημερινή ημέρα  άξιο σχολιασμού.

Συμπέρασμα: Η αγορά δείχνει κόπωση ή τουλάχιστον διστακτικότητα. Η διόρθωση είναι πιθανή αλλά η έλλειψη πωλητών δείχνει ότι όλοι κάτι περιμένουν. Αν υπάρξει κάποιο θετικό γεγονός, η αγορά θα αντιδράσει γρήγορα ανοδικά, αν όμως συνεχίσει η επιφυλακτικότητα και διστακτικότητα χωρίς νέα καταλύτες θα έρθει νομοτελειακά η διόρθωση. Αυτή είναι και η πιθανότερη εξέλιξη όσο δεν υπάρχουν νέα.