Σχόλιο 13-10-14

13/10/2014 21:00

Λόγω τεχνικών προβλημάτων δεν ήταν δυνατή η δημοσίευση σχολίου για τη συνεδρίαση της Παρασκευής. 

Επανερχόμαστε σήμερα με μιά συνεδρίαση που δεν πρόσθεσε τίποτε περισσότερο σ΄αυτά που ξέραμε μέχρι τώρα εκτός ίσως από την δεύτερη συνεχόμενη επίσκεψη σε τριψήφια νούμερα για το ΓΔ. Το επίπεδο των 1000 μονάδων δεν έχει ιδιαίτερη τεχνική σημασία αλλά έχει ιδιάιτερη ψυχολογική σημασία. 

Ο ΓΔ έχει "πιάσει δουλειά" και κάθε μέρα που βλέπουμε τριψήφιο νούμερο και επανέρχεται ψηλότερα "αδυνατίζει" η ισχύς του ψυχολογικού επιπέδου των 1000 μονάδων.  

Στα τεχνικά στοιχεία, ο ΓΔ παραμένει σταθερά κάτω από την Κ1, οι ΑΚΜΟ 20 και 50 απομακρύνονται καθοδικά ενώ ο RSI επέστρεψε οριακά στην υπερπουλημένη ζώνη (29,27) και εξακολουθεί να παρουσιάζει ανοδική απόκλιση με τον πυθμένα του ΓΔ.

Η σημερινή κάτω σκιά σε συνδυασμό με την χθεσινή δημιουργούν μια εν δυνάμει ανοδική λαβίδα στις 998 μονάδες η οποία όμως μπορεί να αξιολογηθεί και να ληφθεί υπόψη, μόνο άν ο ΓΔ κλείσει πάνω από το άνοιγμα της Παρασκευής (1018 μον). Τοπικός διπλός πυθμένας που ολοκληρώνεται με κλείσιμο πάνω από 1025 μονάδες, μπορεί να δώσει μιά περιορισμένη ανοδική αντίδραση αλλά και πάλι αυτή η πιθανότητα μπορεί να αξιολογηθεί όταν ολοκληρωθεί ο σχηματισμός. Μέχρι τότε παραμένουμε στην αρχική μας θέση εκτός αγοράς (STAY IN CASH). Μικρές θέσεις long που έχουν ανοίξει τις προηγούμενες ημέρες αν δεν έκλεισαν ήδη πρέπει να κλείσουν με κλείσιμο κάτω από τις 1000 μονάδες.