Σχόλιο 13-11-14

13/11/2014 21:20

Παρότι η εκτίμησή μας για σήμερα ήταν υπέρ της καθοδικής συνέχειας, είχαμε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο μιας συνεδρίασης "ανάπαυλας" της καθόδου. Αυτό ακριβώς είχαμε σήμερα, μιά συνεδρίαση χωρίς καμία σηματοδότηση προς κάποια κατεύθυνση αλλά "χωνέματος" των τιμών. 

Το υψηλό της ημέρας στις 889 μονάδες, μόλις 3 μονάδες πάνω από την πρώτη αντίσταση (886) και με παραμονή σ' αυτό το επίπεδο μόλις μερικά λεπτά, σε συνδυασμό με άλλες δύο επισκέψεις στην υπόψη αντίσταση επίσης για μερικά λεπτά, μοιάζει για καθαρή επιβεβαίωση της καθοδικής διάσπασης των 886 μονάδων που έγινε χθες.

Απο την άλλη στο χθεσινό σχόλιο είχαμε τονίσει ότι ιδιαίτερη προσοχή χρειάζονται οι 869 μονάδες (τελευταίο χαμηλό κλείσιμο 16/10). Σ' αυτό το επίπεδο πλησίασε 2 φορές ο ΓΔ και έδωσε το χαμηλό ημέρας 1 μονάδα πιό ψηλά (870) που  μοιάζει για την πρώτη ένδειξη ενός αντιστρεπτικού διπλού πυθμένα.

Το σημερινό κερί είναι ένα μικρό ασπρο σώμα που είναι εσωτερικό του μαύρου της Τετάρτης, δηλαδή ένα καθαρό "Χαράμι" . Το χαράμι δεν είναι αντιστρεπτικός σχηματισμός αλλά σίγουρα είναι σχηματισμός που φανερώνει "φρενάρισμα" της τρέχουσας καθοδικής τάσης και χρειάζεται μία μέρα επιβεβαίωση. 

Περίπτωση 1η (στατιστική πιθανότητα εμφανίσεων 54%): Άν αύριο εμφανιστεί ένα μεγάλο άσπρο σώμα με κλείσιμο πάνω από το άνοιγμα της Τετάρτης (889 μονάδες) τότε θα έχουμε αντιστρεπτικό σχηματισμό "τρία μέσα πάνω" που η πιθανότητα για ανοδική συνέχεια στο ΓΔ ανέρχεται στο εκπληκτικό 82%. www.candlesticker.com/Pattern.aspx?lang=en&Pattern=3111

Περίπτωση 2η: Άν αύριο εμφανιστεί ένα μαύρο σώμα, ανάλογα με θέση του και τη σχέση του κλεισίματός του με το κλείσιμο της Τετάρτης (872 Μονάδες)  θα έχουμε σχηματισμό ανάπαυλας ή καθοδικής συνέχισης που θα ερμηνεύσουμε στο αυριανό σχόλιο. 

Επομένως ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στις 889 μονάδες. Σ' αυτό το επίπεδο θα πρέπει οι βραχυπρόθεσμοι short να αντιστρέψουν θέσεις. 

Εδώ θα πρέπει να κάνουμε μιά σημαντική επισήμανση. Οι σχηματισμοί των ημερήσιων κεριών είναι λίαν βραχυπρόθεσμοι σχηματισμοί με διάρκεια μία έως μερικές ημέρες. Ένας αντιστρεπτικός σχηματισμός κηροπηγίων όσο και αν είναι στατιστικά αξιόπιστος δεν δικαιολογεί άνοιγμα μεγάλων μεσοπρόθεσμων θέσεων. Υπο τις παραπάνω προϋποθέσεις η ανοδική αντίδραση είναι πιθανή αλλά όσο η μεσοπρόθεσμη τάση παραμένει καθοδική η εμφάνισή της παραμένει αμφίβολη και η διάρκειά της αναμένεται μικρή.

Καληνύχτα στους φίλους της ιστοσελίδας.