Σχόλιο 13-2-15

15/02/2015 12:22

Πλησιάζοντας προς την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup της 16/2 η αγορά προεξοφλεί μια οριστική λύση ή τουλάχιστον το τέλος της αβεβαιότητας. Η ανοδική κίνηση του ΓΔ συνεχίστηκε με αυξανόμενους όγκους και πλέον η βραχυπρόθεσμη τάση έχει αντιστραφεί σε ανοδική. Σε μερικές συνεδριάσεις θα έχουμε και οριστική επιβεβέωση  της αντιστροφής της μεσοπρόθεσμης τάσης σε ανοδική ή την απόδειξη ότι η τελευταία κίνηση ήταν ακόμη μία bull trap.

Αυτό που θα διαχωρήσει τις παραπάνω δύο αντίθετες εκδοχές είναι η συμπεριφορά του ΓΔ όταν και άν έρθει ξανά αντιμέτωπος με την γραμμή λαιμού στις 853 μονάδες την οποία και ξεπέρασε ανοδικά με την 5η προσπάθεια. Η επιστροφή του (κλείσιμο) κάτω από αυτό το επίπεδο, ακυρώνει και την κατασκευή του αντιστρεπτικού σχηματισμού για τον οποίο μιλήσαμε στο προηγούμενο σχόλιο αλλά και την όποια ανοδική προοπτική είχε αναπτύξει ο ΓΔ στο προηγούμενο διάστημα. Μια μικρή οπισθοχώρηση δικαιολογείται και αναμένεται αλλά όχι η διάσπαση της γραμμής λαιμού.

Εν αναμονή των εξελίξεων στις Βρυξέλλες διατηρούμε την αισιοδοξία μας αλλά δεν ξεχνάμε τα στοπ εξόδου που τώρα βρίσκονται λίγο κάτω από τη γραμμή λαιμού.