Σχόλιο 14-10-14

14/10/2014 19:37

Αν και η γενική εικόνα για την αγορά που έχουμε εκφράσει μέσα από τα καθημερινά σχόλια επιβεβαιώνεται από την καθημερινή  κίνηση του ΓΔ, πρέπει να παραδεχτούμε ότι η σημερινή συνεδρίαση ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη και έδωσε τη χαριστική βολή σε οποιαδήποτε ελπίδα μπορούσε να είχε απομείνει για ανοδικά σενάρια. Είμαι σχεδόν σίγουρος (μακάρι να κάνω λάθος) ότι βρισκόμαστε σε καθοδικό κύμα που στο τέλος του θα οδηγήσει το ΓΔ πολύ χαμηλά. Στο κόκκινο σενάριο για το ΓΔ που δημοσιεύτηκε στις  7-10   Σενάριο Elliott Οκτ 14 είχε δημοσιευτεί διάγραμμα που ξαναδημοσιεύεται σήμερα επικαιροποιημένο.

Η πιθανότερη κατά την άποψή μου κυματική θέση του ΓΔ είναι ότι βρισκόμαστε σε κύμα 5 του 1 του 3 ενός μεγάλου 5 όπως παρακάτω:

μεγάλο 5 : έναρξη Μαρ 14 -- λήξη  ............

3             : έναρξη Σεπτ 14 -- λήξη .............

1             : έναρξη Σεπτ 14 -- λήξη .............

5             : έναρξη 9 Οκτ 14 -- λήξη ................

Το γιατί τοποθετώ την έναρξη του 3 τον Σεπτέμβριο και όχι στο ψηλό του Ιουνίου το έχω εξηγήσει αναλυτικά στο σχόλιο της 7 Οκτ (παραπάνω σύνδεσμος). Και εδώ μακάρι να κάνω λάθος.

Αφού λοιπόν είδαμε τη μεγάλη εικόνα ας εστιάσουμε στο τελευταίο σκέλος που σύμφωνα με την πιό πάνω αρίθμηση είναι η κίνηση Σεπτ-Οκτ (κύμα 1 του 3). 

Αν η αρίθμηση που υιοθετούμε εδώ είναι σωστή (πάντα υπάρχουν δεκάδες άλλες εκδοχές) τότε το τρέχον 5 του 1 του 3 θα τελειώσει στις 930-940 μονάδες (100%) ή στις 870-880 μονάδες (161,8%). 

Με βάση τα παραπάνω η θέση μας απέναντι στην αγορά παραμένει η αποχή (STAY IN CASH). Αν κάποιος διατηρεί μικρή θέση long μπορεί να περιμένει πιθανή ανοδική αντίδραση αφού οι 930 μονάδες είναι πλέον κοντά. Κίνηση κάτω από εκεί θα οδηγήσει τουλάχιστον 50 μονάδες χαμηλότερα ή θα ενεργοποιήσει χειρότερο σενάριο από αυτό που εξετάζουμε οπότε η έξοδος με ζημιές είναι μονόδρομος.

Καλό βράδυ στους φίλους της ιστοσελίδας