Σχόλιο 14-11-14

16/11/2014 13:30

Η συνεδρίαση της Παρασκευής ξεκίνησε με τον ιδανικό τρόπο ώστε να ολοκληρώσει το  σχηματισμό "τρία μέσα πάνω" που περιγράψαμε στο προηγούμενο σχόλιο. Όμως η έλειψη τζίρου (που σημαίνει έλλειψη ανοδικής προσδοκίας) από τις 13:00 και μετά περιόρισε την ανοδική διάθεση με αποτέλεσμα το κλείσιμο να επιβεβαιώνει(??) τον υπόψη σχηματισμό μόλις για μία μονάδα έχοντας μιά αρκετά μεγάλη πάνω σκιά. 

Ο σχηματισμός "τρία μέσα πάνω" προκύπτει από ένα σχηματισμό "χαράμι" (εγκύου) με ανοδική επιβεβαίωση. 

Μεταφορικά αν το δούμε, το "έμβρυο" της ανόδου ήταν το κεράκι της Πέμπτης που "ζυγιζε" 80εκ τζίρου. Το ανοδικό "μωρό" που γεννήθηκε την Παρασκευή και επιβεβαίωσε την γέννηση της ανόδου είναι μικροκαμωμένο και "ζυγίζει" μόνο 60 εκ τζίρου. Η ανοδική προοπτική λοιπόν αδυνάτισε. Ουσιαστικά η άνοδος της Παρασκευής δεν επιβεβαίωσε την έναρξη βραχυπρόθεσμης ανοδικής τάσης και χρειάζεται κάτι παραπάνω για να γίνει αυτό.

Στηρίξεις και αντιστάσεις για τη Δευτέρα, όπως στην παραπάνω εικόνα. Το "τρίγωνο" ενδιαφέροντος πλέον είναι το Α2-Κ4 ή 886-Κ4 και αυτό θα καθορίσει την βραχυπρόθεσμη τάση. Επιπλέον των παραπάνω αντίσταση αποτελεί και η Α1 στις 926 μονάδες που δεν έχει χάσει την ισχύ της.