Σχόλιο 15 Απρ

15/04/2014 22:41

Αν θέλουμε να δώσουμε μιά πρόβλεψη για τη συνέχεια, το πιθανότερο σενάριο είναι να τερματιστεί η υποχώρηση κοντά στην Τ2, να έχουμε μιά ανοδική αντίδραση με πέρας 1250-1287 μονάδων και στη συνέχεια εκ  νέου κίνηση προς τα κάτω μέχρι τον ΑΚΜΟ200. Η πρόβλεψη αυτή είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί αλλά είναι πρόβλεψη και δεν πρέπει να αποτελέσει οδηγό για χρηματηστηριακές πράξεις. 

Το χθεσινό σχόλιο έκλεισε με την παραπάνω παράγραφο. Ο ΓΔ σε μιά ακόμη πτωτική συνεδρίαση, την ένατη στη σειρά, πλησίασε αρκετά την Τ2 που αύριο βρίσκεται στις 1175 μονάδες και ακριβώς -1% από το σημερινό κλέισιμο. Είναι πολύ πιθανό λοιπόν η αναμενόμενη ανοδική αντίδραση να αρχίσει από την αυριανή συνεδρίαση. Προσοχή όμως γιατί η αγορά πάντα κρύβει εκπλήξεις αφού κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει ότι και η Τ2 θα είναι ακόμη μία στήριξη που θα διασπαστεί όπως και όλες οι προηγούμενες.

Στο διάγραμμα φαίνεται ότι οι μόνες στηρίξεις που έχουν απομείνει είναι η Τ2, ο ΑΚΜΟ200 και η S1109 πριν φτάσουμε στην γραμμή κλειδί των 1053 μονάδων όπου θα μπούμε σε μακροχρόνιες περιπέτειες.

Η στρατηγική παραμένει η προστασία κεφαλαίου και κερδών. Μπορεί όμως κάποιος να κάνει κάποιες αγορές αύριο αν επιβεβαιωθεί η ύπαρξη της ανοδικής αντίδρασης και με ορίζοντα 1 έως 4 συνεδριάσεις και όχι πάνω από 1250 μονάδες τουλάχιστον σε πρώτη φάση.