Σχόλιο 15-09-14

15/09/2014 21:50

Στη σημερινή συνεδρίαση είναι εντυπωσιακός ο τρόπος με τον οποίο οι απλοί κινητοί μέσοι όροι των 20 και 50 ημερών περιόρισαν την ημερήσια διακύμανση. Έτσι μετά τη διασταυρωσή τους ο 20αρης αποτελεί αντίσταση και μας έδωσε το υψηλό της ημέρας και ο 50άρης στήριξη και δεν επέτρεψε χαμηλότερο κλέισιμο.

Ο ΓΔ παραμένει σε κύμα καθοδικό 2 ή Β  που όπως έχω αναφέρει σε προηγούμενα σχόλια θα τελειώσει σε κάποια από τις τιμές στόχους της εικόνας. Επιπλέον η διάρκειά του αναμένεται να είναι 10 - 14 ημέρες. Η σημερινή συνεδρίαση όμως, αφήνει περιθώρια για μιά μικρή ανοδική κίνηση τις επόμενες 1-3 ημέρες. Με αρκετές πιθανότητες στο σημερινό χαμηλό μπορεί να τερματίστηκε το πρώτο κύμα a του τρέχοντος 2 ή Β και να έχει αρχίσει ένα μικρό ανοδικό b με πάνω όριο τις 1185 μονάδες.

Στην πάνω εικόνα το μπλέ τετράγωνο σε ωριαίο διάγραμμα είναι όπως στην παρακάτω εικόνα.

Η θέση μου απέναντι στην αγορά παραμένει η στάση αναμονής. Η αναφερόμενη πιθανότητα ανοδικής κίνησης είναι απλά μια πιθανότητα που αξίζει σχολιασμού για να μην αιφνιδιαστούμε από μια άνοδο. Σε περίπτωση  που επαληθευτεί, δεν σημαίνει ότι θα είναι και εκμεταλλεύσιμη εκτός ίσως από τους πολύ γρήγορους traders. Η εκτίμηση της τρέχουσας τάσης υπενθυμίζω οτι αλλάζει μόνο σε περίπτωση που σημειωθεί νέο υψηλό (ΓΔ>1204) ή ολοκληρωθεί το κύμα 2 ή  Β.

Καλό βράδυ στους φίλους αναγνώστες.