Σχόλιο 16 Απρ

16/04/2014 22:32

Επιτέλους η σημερινή συνεδρίαση μας έδωσε την αναμενόμενη ανοδική αντίδραση και μάλιστα με τρόπο εντυπωσιακό από άποψης τζίρου, τερματίζοντας ένα σερί 9 πτωτικών συνεδριάσεων. Όπως αποδείχθηκε η Τ2 αποτελεί επιβεβαιωμένη στήριξη και η ανοδική της κλίση μας δίνει αφορμή να αισιοδοξούμε για τη συνέχεια. Τα αισιόδοξα στοιχεία της σημερινής συνεδρίασης όμως τελειώνουν εδώ. Ένα από τα στοιχεία που χρειάζονται προσοχή είναι ότι το σημερινό κλείσιμο ήταν οριακά κάτω από την R1219 που αποτελεί πλέον αντίσταση και μένει να αποδείξει την ισχύ της. Ένα άλλο στοιχείο που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο είναι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της σημερινής ανόδου. Τα 3/4 του τζίρου αφορούσαν συναλλαγές της ΠΕΙΡΑΙΩΣ που έκλεισε στο -2,23% με πωλητές ενώ η άνοδος οφείλεται κυρίως στην άνοδο των ΟΤΕ,ΟΠΑΠ,ΔΕΗ και άλλων δεικτοβαρών τίτλων που ενώ είχαν μεγάλα ποσοστά ανόδου δεν είχαν ανάλογη άυξηση του όγκου συναλλαγών σε μιά μέρα με 400εκ τζίρο!

Το καινούριο στοιχείο στο διάγραμμα του ΓΔ είναι η NL2, γραμμή λαιμού ενός μεσομακροπρόθεσμου σχηματισμού που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να διασπαστεί στο μέλλον γιατί μας δίνει διαγραμματικό στόχο τουλάχιστον 180 μονάδες κάτω από το σημείο διάσπασής της. Ευτυχώς η έντονα αρνητική της κλίση μας προδιαθέτει ότι οι πιθανότητες να την συναντήσουμε είναι λίγες.

Επανερχόμενοι στην σημερινή και τις επόμενες συνεδριάσεις να αναφέρουμε ότι δεν έχει αλλάξει κάτι από την αρχική μας πρόβλεψη και ότι η τρέχουσα εκτίμηση είναι ότι πρόκειται για μιά ανοδική αντίδραση που αναμένεται να έχει διάρκεια 1-4 συνεδριάσεις και οροφή τις 1250 μονάδες ή στην καλύτερη περίπτωση 6 συνεδριάσεις και οροφή τις 1287 μονάδες όπως έχουμε ήδη γράψει στο σχόλιο της περασμένης  Δευτέρας.

Αύριο λόγω αναχώρησης  για ολιγοήμερες διακοπές, είναι πιθανό να δημοσιευτεί ένα απλό σχόλιο από κινητό χωρίς διάγραμμα ή  να μην δημοσιευτεί σχόλιο. ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.