Σχόλιο 16-10-14

16/10/2014 20:19

Συνέχεια της πτώσης και στη σημερινή συνεδρίαση που διατήρησε το κλίμα φόβου στην ελληνική αγορά. Η σημερινή συνεδρίαση όμως πέρα από το αρνητικό πρόσημο είχε κάποια χαρακτηριστηκά που δεν πρέπει να διαφύγουν της προσοχής μας. Το πρώτο είναι η επιβράδυνση της πτώσης (σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες) και το δεύτερο είναι ο μεγάλος τζίρος παρά το μικρότερο ποσοστό καθόδου που δείχνει ότι εμφανίστηκαν αρκετοί αγοραστές.

Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο είναι η μεγάλη δημοσιότητα της "καταστροφής". Οι πτώση του χρηματιστηρίου έχει γίνει πλέον πρώτη είδηση στα ΜΜΕ ένδειξη ότι ετοιμάζεται αντίθετη κίνηση.

Στα διαγραμματικά τεχνικά χαρακτηριστηκά έχουμε: 

α) το τρίτο συνεχόμενο κλείσιμο χαμηλότερα από την κάτω bolinger (896). Τις δύο προηγούμενες φορές που είχαμε τρία συνεχόμενα κλεισίματα χαμηλότερα από την κάτω ΒΒ ήταν στις 19/5 και 8/8 που ακολούθησε ανοδική αντίδραση 260 και 160 μονάδων αντίστοιχα.

β) τον RSI για τρίτη συνεχόμενη ημέρα βαθιά στην υπερπουλημένη ζώνη με τιμή 15,90 και να εξοκολουθεί να παρουσιάζει ανοδική απόκλιση με τον ΓΔ.

γ) ένα σχηματισμό ανοδικής "λαβίδας" από τις δύο τελευταίες κάτω σκιές που επιβεβαιώνεται όμως πάνω από τις 930 μονάδες. 

Όλα τα παραπάνω κάνουν την ανοδική αντίδραση πολύ πιθανή. Ο κίνδυνος του κυνηγιού των αντιδράσεων έχει ήδη αναφερθεί σε προηγούμενο σχόλιο αλλά το χρηματηστήριο είναι παιχνίδι για τολμηρούς αλλά πειθαρχημένους παίκτες. 

Η βασική μου θέση απέναντι στην αγορά παραμένει η αποχή (STAY IN CASH). Μετά όμως από όσα έχουν αναφερθεί παραπάνω, αξίζει το άνοιγμα μικρών long θέσεων με στόχο αρχικά τις 930-950 μονάδες (Κ1) και αν συνεχίσει ο ΓΔ ψηλότερα εκεί που θα συναντήσει τον ΑΚΜΟ20 ή τις 1000 μονάδες. Αν υπερβεί και τις 1000 μονάδες τότε αλλάζει λίγο η εικόνα και πρέπει να δούμε την αγορά με λίγο πιό μεσοπρόθεσμη προοπτική. Μέχρι τότε όμως ότι δούμε (αν το δούμε) θα είναι απλά μιά ανοδική αντίδραση, μιά φωτοβολίδα που έχει περιορισμένο χρόνο πτήσης. 

Δεν ξεχνάμε το στοπ που πρέπει να βάλουμε στο προηγούμενο χαμηλό (850 μονάδες).

Καλό βράδυ στους φίλους της ιστοσελίδας.