Σχόλιο 16-19 Μαϊ

19/05/2014 22:26

Δεν υπήρξε η δυνατότητα να δημοσιευτεί σχόλιο για τη συνεδρίαση της Παρασκευής και συνεχίζουμε την ανάλυση του ΓΔ με τη σημερινή συνεδρίαση.

Ανάλυση κατά Elliott

Βρισκόμαστε σε απόσταση αναπνοής από την γραμμή ακύρωσης του θετικού σεναρίου και ταυτόχρονα γραμμή ενεργοποίησης του αρνητικού σεναρίου για τη συνέχεια του ΓΔ. Βρισκόμαστε μόλις 13 μονάδες από την γραμμή των 1053 μονάδων και παρά την όρεξη για αντιστροφή που έδειξε την πρώτη ώρα της συνεδρίασης ο ΓΔ η συνέχεια ήταν στο ρυθμό των προηγούμενων ημερών.

Αν διασπαστούν καθοδικά οι 1053 μονάδες τότε είναι πιθανά τρία ενδεχόμενα:

α) Βρισκόμαστε σε ένα νέο καθοδικό κύκλο του ΓΔ και μάλιστα στο κύμα 1 αυτού του κύκλου επομένως θα ακολουθήσει μακροχρόνια υποχώρηση των τιμών και πιθανόν να σημειωθούν νέα ιστορικά χαμηλά.

β) Έχουμε λανθασμένη αρίθμηση των κυμάτων και πρέπει να αναθεωρήσουμε τα σενάρια που έχουμε καταρτήσει μέχρι σήμερα. 

γ) Η ανοδική κίνηση που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2012 δεν είναι ένα απλό zigzag αλλά ένας πιό πολύπλοκος σχηματισμός 

Για να προσδιορίσουμε τα δύο τελευταία δυστυχώς πρέπει να περιμένουμε να εξελιχθεί η κίνηση και να ολοκληρωθεί και η πρώτη σοβαρή ανοδική αντίδραση ώστε να έχουμε επαρκή στοιχεία για να προχωρήσουμε σε νέα αρίθμηση.

Αν δεν διασπαστεί η γραμμή των 1053 μονάδων και ο ΓΔ αντιστρέψει ανοδικά ή κινηθεί πλάγια  διατηρούνται οι όποιες ελπίδες υπάρχουν όλο αυτό που συμβαίνει να είναι μια βαθιά διόρθωση.

Εδώ πρέπει να επισημάνουμε ότι ενώ σύμφωνα με τη θεωρία του Elliott και με την τρέχουσα αρίθμηση που έχουμε υιοθετήσει, η διάσπαση των 1053 μονάδων είναι τόσο σημαντική γιατί σημαίνει είσοδο του κύματος 4 στην περιοχή του κύματος 1  κάτι που δεν πρέπει να συμβεί για να ισχύει το θετικό σενάριο.Όμως οι συνεχείς αλλαγές στη στάθμιση των μετοχών στον υπολογισμό του ΓΔ λόγω των ΑΜΚ, στρεβλώνουν την εικόνα και είναι καλό να συνδυαστεί η ελλιοτική ανάλυση με την κλασική τεχνική ανάλυση. Τα σενάρια θετικό και αρνητικό στα παρακάτω link

Green senario 19-5.jpg (121336)

Red senario 19-5.jpg (111697)

Ανάλυση σύμφωνα με την κλασική τεχνική ανάλυση

Μετά την επιβεβαίωση της διάσπασης της NL2 και του ΑΚΜΟ200 είναι σαφές ότι τρέχουσα τάση βραχυπρόθεσμη και  μεσο-μακροπρόθεσμη είναι καθοδική. Τελευταία στήριξη που μπορεί να ανατρέψει την άσχημη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, είναι η ανερχόμενη γραμμή τάσης που ορίζεται από το χαμηλό του Ιουνίου 2012 και του Ιουλίου 2013 και φαίνεται δεξιά κάτω στο παρακάτω σχήμα. Αυτή η γραμμή δίνει περιθώριο για υποχώρηση μέχρι τις 1035 μονάδες την ερχόμενη Παρασκευή.

Δεν χρειάζονται περισσότερα σχόλια  για το τι θα σημαίνει διάσπαση αυτής της γραμμής τάσης.

Η συνέχεια εν μέσω εκλογικών και πολιτικών εξελίξεων αναμένεται καταιγιστική.