Σχόλιο 17 Φεβ

17/02/2014 19:41

Ακόμη μία συνεδρίαση αναμονής χωρίς κατεύθυνση και τζίρο είχαμε σήμερα. Η ημερήσια διακύμανση του ΓΔ περιορίστηκε και πάλι μεταξύ Τ1 και Τ4 χωρίς κάν να απειλήσει τη διάσπασή τους και χωρίς να μας δώσει κανένα άλλο τεχνικό στοιχείο άξιο σχολιασμού. Το μόνο ίσως που θα έπρεπε να σχολιάσουμε είναι η τρίτη ημέρα στη σειρά που έχουμε χαμηλότερο υψηλό πράγμα που σημαίνει ότι οι πωλητές κατεβαίνουν αργά αλλά σταθερά χαμηλότερα. Ο MACD παραμένει αγοραστικός ενώ ο RSI(14) μας έδωσε ακόμη μία τοπική κορυφούλα εκτός υπεραγορασμένης περιοχής.

Η αγορά περιμένει την ημέρα που θα αυξηθεί το συναλλακτικό ενδιαφέρον και θα ανέβει αισθητά ο τζίρος. Το κερί εκείνης της ημέρας (ή ο σχηματισμός των κεριών που θα έχει σχηματισθεί) θα μας δώσουν και μιά πρώτη ένδειξη για τη συνέχεια. Προσοχή χρειάζεται στην περίπτωση που εμφανιστεί "μακρυπόδαρος" με μεγάλο τζίρο που είναι κερί κορυφής. Το κερί αυτό μπορεί να μας μπερδέψει και να οδηγηθούμε σε τοποθετήσεις ακριβώς στην κορυφή. 

 

ΥΓ Ο "μακρυπόδαρος" είναι κερί με μικρό ή καθόλου σώμα (ντοτζι) και πολύ μεγάλες σκιές. Μιά συνεδρίαση με "μακρυπόδαρο"  π.χ. αύριο θα άνοιγε στις 1280 μονάδες και θα ανηφόριζε θεαματικά με τζίρο σημειώνοντας πιθανόν και νέα υψηλά 1310 μονάδες (+2,6%). Σε  κάποιο σημείο της συνεδρίασης με συνεχόμενα υψηλό τζίρο θα εμφανιζόταν πωλητικό κύμα που θα οδηγούσε το ΓΔ στην περιοχή των 1250 μονάδων (-2,1%). Τέλος η συνεδρίαση θα έκλεινε πιθανόν και μέσω δημοπρασιών στο ίδιο περίπου επίπεδο με το άνοιγμα. Αν σημειωθεί πρώτα το χαμηλό της ημέρας δεν αλλάζει η ερμηνεία, απλώς είναι λιγότερο πτωτική η τάση που αναπτύσεται. Η συμβουλή της ημέρας είναι να μην ανοίξουν μεγάλες θέσεις long σε περίπτωση θεαματικής ανόδου στην αρχή της συνεδρίασης με τον μεγάλο τζίρο.