Σχόλιο 17-09-14

17/09/2014 23:24

Η ανοδική αντίδραση που περιμέναμε και χαρακτηρίσαμε χτές επικείμενη έκανε την εμφάνισή της σήμερα με μία ημέρα καθηστέρηση σε σχέση με την αρχική πιθανότητα και από πολύ χαμηλότερα από ότι υπολογίζαμε αρχικά να έρθει. Ο τζίρος ήταν καλός αλλά τα ποιοτικά της χαρακτηριστηκά όχι και τόσο καλά αφού η διασπορά της ανόδου των τιμών ήταν περιορισμένη σε μέρος του ταμπλώ.

Η εικόνα της αγοράς παραμένει σταθερή. Η κυματική θέση του ΓΔ στο καθοδικό 2 ή Β . Αν και έχουμε πετύχει τον στόχο του 50% υποχώρησης και το ανοδικό γύρισμα, δεν μπορούμε ακόμη να μιλήσουμε για τερματισμό αυτού του κύματος. Είναι πολύ πιθανό αύριο να συνεχίσουμε ανοδικά αλλά κανένας δεν μπορεί να προβλέψει το ευρος και τη διάρκεια αυτής της ανοδικής κίνησης. Αν δεν διασπαστεί η κατερχόμενη ανοδικά και δεν υπάρξει κλέισιμο πάνω από τον 50αρη δεν υπάρχει ουσιαστικά ένδειξη για ανοδική αντιστροφή παρά μόνο για μια μικρή διακοπή της καθόδου.

Η θέση μου απέναντι στην αγορά παραμένει η στάση αναμονής. Μικρές θέσεις long μπορούν να ανοίξουν με στόχο την επιστροφή στις 1150 μονάδες όπως και μικρές θέσεις short σε περίπτωση επιστροφής τις επόμενες ημέρες στις 1185-90 μονάδες . Η μεσοπρόθεσμη τάση αλλάζει σε ανοδική στις 1204 μονάδες και ενισχύεται  η καθοδική κάτω από τις 1044 μονάδες. Μέχρι τότε μικρές μόνο θέσεις μπορούν να ανοίξουν αν κάποιος δεν θέλει να παρακολουθεί εκτός αγοράς.

Καλό βράδυ στους φίλους της ιστοσελίδας.