Σχόλιο 17-11-14

17/11/2014 21:22

Η σημερινή συνεδρίαση δεν άλλαξε τίποτα από την εικόνα της αγοράς παρά την αλλαγή προσήμου του ΓΔ. Σε συνδυασμό με τον ασθενικότατο τζίρο των 35 εκ ουσιαστικά ήταν σαν να μην είχαμε καν συνεδρίαση. Δεν έχουμε να σχολιάσουμε κάτι σημαντικό οπότε περνάμε κατ' ευθείαν στις στηρίξεις και αντιστάσεις όπως φαίνονται στην παρακάτω εικόνα.

Στην πραγματικότητα βρισκόμαστε σε μια ζώνη συναλλαγών εντός της οποίας ότι και να συμβαίνει δεν έχει ούτε βραχυπρόθεσμη αξία. Έξοδος από τη ζώνη συναλλαγών με δυνατό τζίρο πιθανόν να θα δώσει μιά εκμεταλλεύσιμη βραχυπρόθεσμη κίνηση σε πρώτη φάση. 

Λόγω έλλειψης ουσιαστικής έστω και βραχυπρόθεσμης σηματοδότησης, εκμεταλλεύομαι την ευκαιρία να δώσω μία πιθανή εκδοχή για την κυματική θέση του ΓΔ. Τονίζω ότι πρόκειται για μία από τις πιθανές αριθμήσεις και γιαυτό δεν πρέπει να αποτελέσει βάση για επενδυτικές κινήσεις αλλά να αντιμετωπιστεί ώς πιθανό σενάριο που μέρα με την ημέρα θα επιβεβαιώνεται ή θα απορριφθεί για να προχωρήσουμε σε κάποιο άλλο.

Σύμφωνα με αυτό το σενάριο βρισκόμαστε στο ii,3,5,3. Είναι πιθανό αυτό το ii να τελείωσε στο υψηλό της Παρασκευής οπότε σήμερα να ξεκίνησε το iii όμως αυτό για να επιβεβαιωθεί πρέπει να ενισχυθεί ο τζίρος, η ποσοστιαία ημερήσια πτώση και να σημειωθεί νέο χαμηλό κλείσιμο. Το μεγάλο πρόβλημα - κενό αυτού του σεναρίου είναι η μορφή του κύματος 2 του 3 που βρίσκεται εντός του πορτοκαλί πλαισίου και εμφανίζεται σαφώς 5κυματική που δεν ταιριάζει με διορθωτικό κύμα. Υπάρχει σενάριο που μπορεί η μορφή του κύματος εντός του πλαισίου να είναι αποδεκτή αλλά και αυτό εμφανίζει κάποια κενά, θα αναλυθεί όμως σε κάποιο από τα προσεχή σχόλια.

Καλό βράδυ στους φίλους της ιστοσελίδας