Σχόλιο 18 Φεβ

18/02/2014 20:09

Ακόμη μία συνεδρίαση αναμονής η σημερινή. Το εύρος της ημερήσιας συνεδρίασης παρέμεινε εντός των ορίων που καθορίζουν οι Τ1 και Τ4. Άξιο σχολιασμού η μικρή αυξηση του τζίρου που δείχνει ότι η λύση στη στασιμότητα είναι κοντά. Ο MACD παραμένει αγοραστικός ενώ ο RSI(14) στα ίδια επίπεδα (60,9).

Οι τελευταίες 6 συνεδριάσεις μας έχουν δώσει ένα μικρό σχηματισμό συσσώρευσης του οποίου η λύση θα δοθεί αύριο ή μεθαύριο καθώς τα όρια έχουν στενέψει τόσο που μετά βίας χωράει άλλη μία συνεδρίαση. Η λύση του σχηματισμού θα δημιουργήσει μια βραχυπρόθεσμη τάση μίας έως τριών ημερών. Το άν η τάση που θα δημιουργηθεί μεταφερθεί και σε πιό μακρύ χρονικό ορίζοντα θα το δούμε από την άλλη εβδομάδα και θα εξαρτηθεί:

α. Από τον τζίρο της διάσπασης και των επόμενων ημερών

β. Από το άν θα πετύχει νέα υψηλά (>1306 μον) ή νέο τοπικό χαμηλό (<1240 μονάδες)

Σε περίπτωση που εξελιχθεί μία ανοδική κίνηση που μέσα σε τρείς ημέρες από τη διάσπαση της συσσώρευσης δεν θα επιτύχει νέο υψηλό οι πιθανότητες για bulltrap και βίαιη αντιστροφή είναι πολύ αυξημένες. Το αντίστοιχο θα συμβεί και σε περίπτωση καθοδικής κίνησης που θα εξαντληθεί πριν οδηγήσει το ΓΔ κάτω από 1240 μονάδες. Βίαιη αντιστροφή και άνοδος.

Από αύριο λοιπόν πιθανότατα επιστρέφει το ενδιαφέρον στην εξέλιξη της συνεδρίασης.