Σχόλιο 19 Φεβ

19/02/2014 19:29

Η σημερινή συνεδρίαση εξελίχθηκε όπως ακριβώς περιμέναμε. Είχαμε επισημάνει ότι ο σχηματισμός συσσώρευσης είχε εξαντληθεί και θα ακολουθούσε ανάπτυξη τάσης και ότι ο ΓΔ θα αποκτούσε κατεύθυνση. Η διάσπαση του σχηματισμού συνοδεύτηκε και από μικρή αύξηση του τζίρου.

Στην τεχνική εικόνα του ΓΔ παρατηρούμε ότι το κλείσιμο ήταν ακριβώς πάνω στην Τ4, ενώ διασπάστηκε ο ΑΚΜΟ10 ημερών αν και ενδοσυνεδριακά παρείχε κάποια στήριξη. Ο MACD παραμένει αγοραστικός άν και σήμερα έκενε κορυφή με πωλητική απόκλιση και στράφηκε καθοδικά προς την trigger line. O RSI(14) κινήθηκε καθοδικά (55) και έσπασε ένα πρόσφατο χαμηλό του (57) που αντιστοιχεί στις 1246 μονάδες στον ΓΔ (11/2). 

Επιπλέον ο EWO έδωσε το πρώτο σήμα (προειδοποίηση) για τέλος του ανοδικού κύματος με καθοδική διάσπαση της trigger line. 

(σημ. πληροφορίες για τον EWO παρέχονται στην ενότητα των μαθημάτων τεχνικής ανάλυσης της ιστοσελίδας  greenbull.webnode.gr/news/elliott-wave-oscilator-ewo-/)

Όλα αυτά μας προδιαθέτουν για συνέχιση της διόρθωσης την οποία είναι αλήθεια ότι περιμένουμε από τις αρχές Φεβρουαρίου. Όμως επειδή η αγορά ακολουθεί τους δικούς της ρυθμούς για να μιλήσουμε για εδραιωμένη διορθωτική κίνηση θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον δύο ισχυρά σήματα:

ι. Ο ΓΔ πρέπει να δώσει νέο τοπικό χαμηλό σε κλείσιμο, δηλαδή κλείσιμο κάτω από 1240 μονάδες. 

ιι. Ταυτόχρονα στο επίπεδο αυτό βρίσκεται και ο ΑΚΜΟ30 ημερών γιαυτό και όποια κίνηση έχουμε χαμηλότερα αποκτά ιδιαίτερη μεσοπρόθεσμη σημασία.

Αν διασπαστούν οι 1240 μονάδες και ο ΑΚΜΟ30 αναζητούμε στηρίξεις στον ΑΚΜΟ50 και στη C3. Σε περίπτωση διάσπασής τους επανέρχεται σε ισχύ το σενάριο της υποχώρησηστην περιοχή των 1070 - 1110 μονάδων αλλά τονίζω ότι είναι πολύ νωρίς να εξετάζουμε  τώρα κάτι τέτοιο.