Σχόλιο 19-09-14

20/09/2014 14:59

Όσο ο ΓΔ βρίσκεται πάνω από τις 1044 μονάδες βρίσκεται σε εξέλιξη το κύμα 2 ή Β . Αφού ο ΓΔ υποχώρησε στο 61,8% (1105 μονάδες) και διατηρώ την πεποίθηση ότι δεν θα προχωρήσουμε σε νέο χαμηλό, θεωρώ ότι η αντιστροφή είναι πολύ κοντά και θα είναι βίαιη και απότομη.

Η θέση μου απέναντι στην αγορά παραμένει η αναμονή, αλλά πλέον υπάρχει υψηλή ετοιμότητα για άνοιγμα θέσεων long.

Οι θέσεις θα ανοίξουν σε τρείς φάσεις : 1η:  Κατα τη διάρκεια της πρώτης ανοδικής συνεδρίασης αν μετά τις 14:00 ο σχηματισμός των κεριών θα είναι αντιστρεπτικός με στενό στόπ στο χαμηλό της ημέρας. 2η: Με την ανοδική διάσπαση της κατερχόμενης. 3η: Με την ανοδική επιβεβαιωμένη διάσπαση του 20άρη. Μέχρι τότε (μήπως αύριο ή τη Δευτέρα;;;) θεατής.


Έτσι τελείωσα το σχόλιο της Πέμπτης. Ο ΓΔ μου έκανε τη χάρη και με επιβεβαίωσε σχεδόν απόλυτα. 

Ας δούμε όμως τι μας ετοιμάζει ο ΓΔ για τη συνέχεια.

Στην εικόνα βλέπουμε ότι ο ΓΔ σηματοδότησε την ανοδική αντιστροφή με ένα δυνατό άσπρο κερί που άνοιξε στα ψηλά του προηγούμενου μαύρου και αφού κάλυψε όλο το εύρος του στην διάρκεια της συνεδρίασης, στη συνέχεια έδωσε κλείσιμο πολύ ψηλότερα από το προηγούμενο υψηλό κλέισιμο (17/9), από το υψηλό των δύο τελευταίων ημερών και συνοδευόμενο με τζίρο που είχαμε να δούμε πολύ καιρό. Πέρα από το ανοδικό αντιστρεπτικό κερί είχαμε και τη διάσπαση της κατερχόμενης Κ1 στις 1135 μονάδες. 

Η λίαν βραχυπρόθεσμη τάση είναι επομένως ανοδική.

Για να κάνουμε μιά πρώτη εκτίμηση για το πού θα φτάσει αυτή η λίαν βραχυπρόθεσμη ανοδική τάση πρέπει να συνεκτιμήσουμε τα παρακάτω:

1. Ο ΓΔ δεν κατάφερε να διασπάσει τον απλό 50άρη όπου και έδωσε το υψηλό της ημέρας (1151 μον). Αν και λόγω κεκτημένης ταχύτητας θεωρώ δεδομένο ότι στην συνεδρίαση της Δευτέρας θα βρεθεί πάνω από αυτόν είναι απαραίτητο να κλείσει και πάνω από αυτόν.

2. Δεν υπάρχει επιβεβαίωση ότι τελείωσε το 2 ή Β, αντιθέτως η μορφή του αφήνει αρκετές πιθανότητες να μην έχει τελειώσει. 

Η καθοδική κίνηση μπορεί να θεωρηθεί πεντακυματική και να ήταν το a του αναμενόμενου τρικυματικού 2 ή Β όπως στο σχήμα. Αυτό μας προδιαθέτει για μιά περιορισμένη ανοδική κίνηση μέχρι το 50% (1155 μον.) ή το 61,8% (1167 μονάδες) ή το 76,4% (1182 μονάδες) για να ολοκληρωθεί το b του 2 ή Β.

Συμπέρασμα:

Η θέση μου απέναντι στην αγορά είναι long με άνοιγμα  θέσεων  όπως ακριβώς περιέγραψα στο σχόλιο της Πέμπτης. Νέες θέσεις θα ανοίξουν πάνω από τον απλό 20άρη.

Για τις θέσεις που άνοιξαν την Παρασκευή : Στοπ για το 50% οι 1135 μονάδες (μέσο του προηγούμενου άσπρου σώματος), στοπ για τις υπόλοιπες η καθοδική διάσπαση της μη επιβεβαιωμένης ανερχόμενης Α1 (σχήμα 1).

Καλό Σαββατοκύριακο στους φίλους της ιστοσελίδας.