Σχόλιο 19-12-14

21/12/2014 15:09

Η έντονη διακύμανση τιμών και συναισθημάτων συνεχίστηκε και στη συνεδρίαση της Παρασκευής. Οι αναταράξεις όμως αυτές του ΓΔ δεν μας αιφνιδίασαν αφού τα όρια της ημερήσιας διακύμανσης ήταν ακριβώς αυτά που περιμέναμε.

Στο σχόλιο της Πέμπτης είχα γράψει:

 ""Αύριο θα δοκιμάσει ο ΓΔ την είσοδο στο ανοδικό CH2 και αν το πετύχει πιθανόν να δοκιμάσει και τους ΑΚΜΟ20,30 στη συνέχεια.   "

Το όριο του CH2 ήταν στις 891 μονάδες. Εκεί ήταν και το υψηλό της ημέρας (890). Αφού δεν πέτυχε την είσοδό του στο ανοδικό CH2 ήταν αναμενόμενο να επιστρέψει καθοδικά και να δοκιμάσει την "άτυπη" στήριξη των 866 μονάδων που η διάσπασή τους επιβεβαίωνε τον "κρεμασμένο" της προηγούμενης ημέρας.

" Από την άλλη το σημερινό κερί είναι ένας κρεμασμένος που είναι κερί αντιστροφής και επιβεβαιώνεται με κλείσιμο κάτω από 866 μονάδες ".

 Μέχρι  τις 16:00 οι 866 μονάδες άντεξαν και μάλιστα αποτέλεσαν προσωρινή στήριξη που έστειλε το ΓΔ να "ξαναπρασινίσει" προσωρινά αλλά στο τέλος διασπάστηκε καθοδικά.

Αν και οι πολιτικές εξελίξεις είναι ραγδαίες και επηρεάζουν πολύ και άμεσα την ψυχολογία της αγοράς, θα παραμείνω πιστός στην βασική αρχή εφαρμογής της τεχνικής ανάλυσης, σύμφωνα με την οποία οι εξελίξεις, τα πολιτικά σενάρια, οι ίντριγκες κτλ που έχουν συμβεί ή ενδέχεται να συμβούν, έχουν όλα προεξοφληθεί στις τιμές. Με βάση τα παραπάνω έχουμε έναν επιβεβαιωμένο "κρεμασμένο" που θα οδηγήσει το ΓΔ σε πρώτη φάση στο χαμηλό του (832 μονάδες). Αν ο ΓΔ φτάσει σ' αυτό το επίπεδο, ενεργοποιούνται και θα παίξουν ρόλο για τη συνέχεια οι πιό μεσοπρόθεσμες στηρίξεις  810, 788 και CH1 ενώ αν ο ΓΔ ακυρώσει τον "κρεμασμένο" με είσοδο εντός του ανοδικού CH2 σημαντικές αντιστάσεις αποτελούν οι ΑΚΜΟ20,30 ημερών (922-924) και στη συνέχεια οι Κ1 και CH1. Σχηματικά αντιστάσεις και στηρίξεις:

Στο σχόλιο της 4/12 είχα δώσει πρώτη τιμή στόχο για το medium red 3 τις 815 μονάδες. Με βάση αυτή την υπόθεση υπάρχει υψηλή πιθανότητα το small red 5 και κατ' επέκταση το medium red 3 (σύμβολα με ?) να έχουν τελειώσει στις 12/12 (L:810, C:824) και ο ΓΔ να έχει περάσει σε ένα διορθωτικό ανοδικό medium red 4. Το πάνω όριο για ένα τέτοιο κύμα είναι οι 1062 μονάδες. Η πιθανότητα να βρισκόμαστε σε ένα τέτοιο κύμα μας κάνει να θεωρούμε την επίδραση του "κρεμασμένου" στο ΓΔ λίαν βραχυπρόθεσμη και να βλέπουμε τις 832 ή ακόμα και τις 853 μονάδες ως σημείο πιθανής στήριξης και επαναφοράς της βραχυπρόθεσμης ανοδικής τάσης. Το medium red 4 ακυρώνεται ως πιθανότητα με επιστροφή του ΓΔ κάτω από 810 μονάδες. 

Η τελευταία εξέλιξη (καθοδική διάσπαση 810 μονάδων) επαναφέρει σε ισχύ τα (5)? και (3)? .Άσχετα της εξέλιξης αυτής εξακολουθεί να ισχύει και το μπλε σενάριο το οποίο έχει πολύ χαμηλότερες τιμές στόχους.

Καλό βράδυ, καλή εβδομάδα και καλές γιορτές σε όλους.

ΥΓ Από 24/12 έως και 4/1 θα υπάρξουν σχόλια, περιορισμένης όμως έκτασης και πιθανόν χωρίς διαγράμματα.