Σχόλιο 2 Απρ 14

02/04/2014 22:57

Πριν προχωρήσω στο σχόλιο της ημέρας οφείλω να ζητήσω συγνώμη από τους φίλους του ιστολογίου για τη μακρά περίοδο της απουσίας μου. Επειδή επαγγελματικές και άλλες υποχρεώσεις δεν μου επέτρεπαν την καθημερινή ανάρτηση σχολίων αλλά και την εμπεριστατωμένη ανάλυση του ΓΔ, προτίμησα την προσωρινή διακοπή των δημοσιεύσεων παρά την ελλιπή και πιθανόν ελλειματική ή λάνθασμένη παρουσίαση της εικόνας της αγοράς. 

Εξετάζοντας την μεσοπρόθεσμη εικόνα της αγοράς διαπιστώνουμε τα παρακάτω.

Από τα μέσα Μαρτίου που ο ΓΔ δεν κατάφερε να υπερβεί πειστικά τις 1370 μονάδες έχουμε μπεί σε μιά φάση βραχυπρόθεσμης διόρθωσης που βρήκε στήριξη στην σημαντική γραμμή τάσης Τ1 και στον ΑΚΜΟ 30 ημερών ταυτόχρονα. Η βραχυπρόθεσμη ανοδική κίνηση των τελευταίων 4 συνεδριάσεων αφήνει περιθώρια στο ΓΔ για συνέχιση της ανόδου, όμως δεν θα μας πείσει αν δεν υπερβεί με όγκους τις 1370 μονάδες (R1).

Αν τις επόμενες ημέρες δεν έχουμε αυτή την υπέρβαση, ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται σε περίπτωση διορθωτικής επαναπροσέγγισης της περιοχής των 1320  μονάδων  όπου βρίσκονται κρίσιμες στηρίξεις που δεν πρέπει να χαθούν.