Σχόλιο 2 Μαϊ

04/05/2014 23:00

Μετά την δημοσίευση χθες των μακροπρόθεσμων σεναρίων για το ΓΔ greenbull.webnode.gr/news/%CE%BD%CE%AD%CE%BF-%CF%83%CE%B5%CE%BD%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%BF-elliott-%CE%B1%CF%80%CF%81-2014-%28updated-3-5-2014%29/ ας δούμε τα τεχνικά χαρακτηριστηκά της συνεδρίασης της Παρασκευής.

Αυτό που είναι εμφανές με την πρώτη ματιά είναι η κόπωση του ρυθμού της ανόδου. Αυτό σημαίνει ή ότι είχαμε μια μικρή ανάπαυλα και από αυριο θα συνεχίσει ο ΓΔ ανοδικά ή οτι κάπου εδώ θα έχουμε μιά νέα αλλαγή προσήμου και ξανά καθοδική κίνηση. 

Κρίσιμα εμπόδια στην προς τα πάνω κίνηση αποτελούν ο ΑΚΜΟ20 ημερών (1255) και η αντίσταση των 1262 μονάδων. Διάσπαση αυτών των  επιπέδων αλλάζει το σκηνικό και κάνει την βραχυπρόθεσμη τάση ανοδική. Πιθανό γύρισμα προς τα κάτω απλά θα μας προβληματίσει αν διασπαστεί η πολύ σημαντική Τ2 αλλά το σκηνικό θα αλλάξει δραματικά αν διασπαστεί η στήριξη των 1184 μονάδων και ακόμη χειρότερα η NL2.  

Ο MACD ετοιμάζεται να δώσει αγοραστικό σήμα ενώ ο RSI πλησιάζει καλές περιοχές έχοντας απόκλιση με τους πυθμένες του ΓΔ

Όλα τα παραπάνω μας προετοιμάζουν για μια ανοδική συνέχεια που τεχνικά  είναι και η πιό πιθανή. Επιβεβαίωση όμως και περισσότερη σιγουριά θα μας δώσει το νέο τοπικό υψηλό, κλείσιμο δηλαδή πάνω από 1262 μονάδες. Μέχρι να συμβεί αυτό έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας και την πιθανότητα ενός τριγώνου με μία από τις παρακάτω μορφές

Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε περισσότερα στοιχεία για τη συνέχεια.