Σχόλιο 20 Φεβ

20/02/2014 20:19

Δεύτερη ημέρα της βραχυχρόνιας διόρθωσης η σημερινή με αμφιλεγόμενα χαρακτηριστηκά. Τα κυριότερα από αυτά η συρρίκνωση του τζίρου και η στήριξη του ΓΔ στις 1240 μονάδες πράγμα που ήταν αναμενόμενο. Οι "αρκούδες" όμως έχουν ακόμη μία ημέρα για να πάρουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και να σπρώξουν το ΓΔ χαμηλότερα, ενώ το σημερινό "ντοτζι" αύριο θα αποδειχθεί αν είναι "πρωινό αστέρι", έχοντας ένα ασπρο κερί με κλείσιμο πάνω από 1266 μονάδες, οπότε θα έχουμε ανοδική αντιστροφή, ή απλά ένα κερί ανάπαυλας οπότε αύριο θα συνεχίσουμε χαμηλότερα.

Το κλειδί αύριο είναι οι 1252 και 1266 μονάδες καθώς 

α. Με κλείσιμο πάνω από 1266 μονάδες στο ημερήσιο διάγραμμα θα έχουμε κλείσιμο πάνω από τη μέση του μεγάλου μαύρου κεριού της Τετάρτης οπότε θα μιλάμε για σχηματισμό πρωινού αστεριού που έχει ανοδική πρόγνωση.

β. Με κλείσιμο μεταξύ 1252 και 1266 μονάδες θα έχουμε απλά μια ανοδική ημέρα  στο ημερήσιο αλλά το σχηματισμό του "μαυροσύνεφου" στο εβδομαδιαίο γράφημα που έχει καθοδική πρόγνωση για την ερχόμενη εβδομάδα.

γ. Με κλείσιμο κάτω από 1252 μονάδες στο εβδομαδιαίο γράφημα θα έχουμε σχηματισμό καθοδικό "τασούκι" που είναι ισχυρά καθοδικός σχηματισμός. 

Από τα υπόλοιπα τεχνικά στοιχεία ο MACD ετοιμάζεται να δώσει σήμα εξόδου ενώ ο RSI συνέχισε χαμηλότερα (54). 

Συμπέρασμα: Η καθοδική πορεία που έχει αποκτήσει πλέον ο ΓΔ θα κριθεί κατά μεγάλο ποσοστό αύριο αν θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα. Στο σχόλιο της 18 Φεβ είχαμε πεί για την ανάπτυξη μιάς βραχυπρόθεσμης τριήμερης τάσης μετά το σπάσιμο του σχηματισμού συσσώρευσης. Αύριο είναι η τρίτη και καθοριστική ημέρα. Εκτός από την περίπτωση που θα έχουμε αντιστροφή και κλείσιμο πάνω από 1266 μον. όλες οι υπόλοιπες περιπτώσεις άλλες λιγότερο και άλλες περισσότερο έχουν καθοδική πρόγνωση με χειρότερη αυτή του κλεισίματος κάτω από 1236 μονάδες που βρίσκεται ο ΑΚΜΟ30 οπότε θα έχουμε καθοδική διάσπαση σημαντικών στηρίξεων και η διόρθωση θα κερδίσει έδαφος και μάλλον θα παραταθεί αρκετά.