Σχόλιο 21-10-14

21/10/2014 20:58

Μετά το doji αναμονής που είχαμε χθές σήμερα ακολούθησε μια δυνατή ανοδική συνεδρίαση με καλό τζίρο και με κύριο χαρακτηριστικό της, την διασπορά της ανόδου και εκτός τραπεζών.

Στα τεχνικά στοιχεία της ημέρας είχαμε τη διάσπαση της Κ1 και την επιστροφή στην περιοχή των 1000 μονάδων. Η μάχη θα δοθεί αύριο στην περιοχή του ΑΚΜΟ20 ημερών (1000-1010 μονάδες). Αν διασπαστεί ανοδικά αυτό το  επίπεδο η σημαντικότερη αντίσταση βρίσκεται στις 1025-1030 μονάδες όπου βρίσκεται η γραμμή λαιμού και το fibo επίπεδο 50%. Θεωρώ δύσκολο να υπερβεί ο ΓΔ και τις δύο αυτές ισχυρές αντιστάσεις χωρίς μια μικρή υποχώρηση - ανάσα. Αν συμβεί αυτό δεν πρέπει να κλείσει ο ΓΔ κάτω από το μέσο του σημερινού κεριού που βρίσκεται στις 969 για να μην πληγεί η βραχυπρόθεσμη ανοδική τάση.

Αν όμως αύριο έχουμε διάσπαση του ΑΚΜΟ20 ημερών και ακόμη περισσότερο κλείσιμο πάνω από τις 1030 μονάδες τότε η ανοδική κίνηση παίρνει μεσοπρόθεσμο χαρακτήρα και αλλάζουν οι τιμές στόχοι αφού ο ΓΔ με τις απαραίτητες συνεδριάσεις ανάπαυλας είναι πάρα πολύ πιθανό να φτάσει στην περιοχή των 1080 μονάδων αρχικά, να απειλήσει τον ΑΚΜΟ50 ημερών και να προσεγγίσει την πάνω bolinger δοκιμάζοντας την πάνω πλευρά του καθοδικού καναλιού.

Με βάση τα παραπάνω η βασική θέση είναι (STAY IN CASH) έχοντας μικρές βραχυπρόθεσμες long θέσεις που ενισχύθηκαν στο 15% του χαρτοφυλακίου. Aν ο ΓΔ αποτύχει στη διάσπαση του ΑΚΜΟ20 τότε επιβάλεται αποκομιδή κερδών με τις προϋποθέσεις που αναφέρθηκαν παραπάνω αλλά δεν πρέπει να ανοίξουν θέσεις short εκτός και άν πρόκειται για θέσεις αντιστάθμισης των θέσεων long που δεν θα κλείσουν. Αν ο ΓΔ επιτύχει διάσπαση του ΑΚΜΟ20 και πετύχει δύο κλεισίματα πάνω από αυτόν τότε πρέπει να αναζητηθεί σημείο εισόδου για αύξηση των θέσεων long σε ποσοστό 30%-40%. Μεγαλύτερες θέσεις long δεν ταιριάζουν με τη μακροχρόνια τάση και πρίν ο ΓΔ υπερβεί τον ΑΚΜΟ200 αν και όταν το κάνει αυτό. 

Όλα τα παραπάνω είναι απλές απόψεις και περιγραφή της προσωπικής μου στρατηγικής. Σε καμία περίπτωση δεν είναι πρόταση επενδυτικών ενεργειών και ο καθένας έχει την προσωπική ευθύνη διαχείρησης του χαρτοφυλακίου του. Καλό βράδυ στους φίλους της ιστοσελίδας.