Σχόλιο 21-11-14

23/11/2014 18:27

Ευτυχώς από σήμερα είναι δυνατή η δημοσίευση σχολίου με τη συνηθισμένη μορφή μετά την ανάκτηση των δεδομένων. Η πρόσφατη ζημιά απέδειξε με τον χειρότερο τρόπο ότι η ανα 10ημερο  δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας επαρκεί μερικώς. Ο νόμος του "Μέρφυ" βέβαια βρήκε εφαρμογή ακόμη μία φορά αφού η απώλεια των δεδομένων συνέβει ακριβώς στην εξέλιξη μιας αξιόλογης ανοδικής κίνησης.

Επανέρχομαι στο ΓΔ που πραγματοποίησε μιά καλή ανοδική κίνηση με καλούς τζίρους και έφτασε κοντά στην πάνω bolinger και ακριβώς πάνω στο τελευταίο υψηλό κλείσιμο αφού πρώτα διέσπασε ανοδικά τους ΑΚΜΟ20 και 30 ημερών. 

Όλα τα παραπάνω δεδομένα μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι είναι πιθανό να βρισκόμαστε στην εξέλιξη μιας μεσοπρόθεσμης ανοδικής κίνησης  ή πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή της. Πέρα από τις στηρίξεις και αντιστάσεις που φαίνονται στην παραπάνω εικόνα πρέπει να αναζητήσουμε τις πιθανές τιμές στόχους που θα ολοκληρωθεί αυτή η κίνηση.

Το πρώτο επίπεδο που μπορεί να ολοκληρωθεί η τρέχουσα ανοδική κίνηση είναι το πρόσφατο υψηλό στις 1024 μονάδες.

Το δεύτερο επίπεδο είναι οι 1044 μονάδες όπου βρίσκεται το χαμηλό της 8/8. Το επίπεδο αυτό είναι σημαντικό καθώς εκεί αλλάζει η αρίθμιση που μέχρι σήμερα έχουμε υιοθετήσει ως πιό πιθανή. Στο παρακάτω εβδομαδιαίο διάγραμμα φαίνεται ότι στο επίπεδο αυτό θα έχουμε είσοδο του κύματος 4 στο 1 πράγμα που δεν μπορεί να συμβεί. Επίσης στο επίπεδο αυτό ολοκληρώνεται κίνηση ίση με το 100% της ανοδικής κίνησης από το χαμηλό της 15/10 μέχρι το υψηλό της 27/10 ολοκληρώνοντας έτσι ένα σχηματισμό zig-zag.

 

Αν τελικά ο ΓΔ υπερβεί τις 1044 μονάδες τότε θα πρέπει να αναθεωρήσουμε την τρέχουσα αρίθμηση υιοθετόντας πιθανώς ένα δυσμενέστερο σενάριο από το τρέχον το οποίο παρουσιάστηκε στις 7 Οκτ στο σχόλιο για τα κύματα Elliott και θα δούμε αν θα μας απασχολήσει στη συνέχεια.  

Αν ο ΓΔ δεν υπερβεί τις 1044 μονάδες θα ακολουθήσει ένα πέμπτο καθοδικό κύμα που πιθανότατα θα δώσει νέο χαμηλό κλείσιμο έτους.

Περιμένουμε την επόμενη εβδομάδα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού ο ΓΔ θα επιβεβαιώσει ή διαψεύσει σημαντικά επίπεδα με μεσοπρόθεσμη προοπτική.

Καλό βράδυ στους φίλους της ιστοσελίδας.