Σχόλιο 22-09-14

22/09/2014 20:55

Αν και κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης απουσίασε το πράσινο χρώμα για το ΓΔ στην πραγματικότητα δεν είχαμε μια καθαρά πτωτική ημέρα αλλά ένα πόλεμο νεύρων με συνεχή διακύμανση γύρω από τις 1135 μονάδες που αποτελούσαν και σημείο κλειδί για τη συνέχεια. Τελικά  ο ΓΔ έκλεισε οριακά κάτω από το σημείο αυτό χωρίς να δώσει πληροφορίες για την πρόθεσή του για αύριο. 

Ας δούμε τα τεχνικά στοιχεία της σημερινής ημέρας και την ερμηνεία τους κατά την προσωπική μου άποψη:

1  Διάσπαση (οριακή) του μέσου του προηγούμενου άσπρου σώματος = ελαφρά καθοδική πρόγνωση

2  Ημερήσια διακύμανση εσωτερική της προηγούμενης ανοδικής ημέρας = ημέρα ανάπαυλας και πιθανότητα συνέχισης της προηγούμενης τάσης

3  Χαμηλό ημέρας στην κατερχόμενη Κ1 = επιβεβαίωση της ανοδικής διάσπασής της

Παρά λοιπόν την καθοδική διάθεση που επικράτησε σήμερα στην αγορά, δεν έχει αντιστραφεί η βραχυπρόθεσμη ανοδική τάση που δημιούργησε η συνεδρίαση της Παρασκευής. Για να μιλήσουμε για συνέχιση όμως  της ανοδικής τάσης, χρειάζεται πλέον επιβεβαίωση που θα δοθεί με ένα κλείσιμο πάνω από το κλείσιμο της Παρασκευής και ακόμη καλύτερα πάνω από τον απλό 50άρη (μωβ).

Με βάση τα παραπάνω, η θέση μου για την αγορά παραμένει long. Νέες θέσεις θα ανοίξουν πλέον με την επιβεβαιωμένη ανοδική διάσπαση του 50άρη ενώ το στόπ των 1135 μονάδων για το 50% των θέσεων, που ενεργοποιήθηκε σήμερα αλλά δεν εκτελέστηκε λόγω οριακής διάσπασης, θα εκτελεστεί αύριο (αν συντρέχει λόγος και πάντα μετά τις 14:00). Παραμένει το στόπ για το υπόλοιπο 50% στην ανερχόμενη Α1

Να υπενθυμίσω ότι οι θέσεις long με τα τρέχοντα στοιχεία έχουν στόχο τις 1170-1185 μονάδες και αν βρεθούμε σ΄ αυτό το σημείο θα επανεκτιμηθεί η διακράτησή τους ή το κλέισιμό τους προς αποκόμιση κερδών.

Καλό βράδυ στους φίλους της ιστοσελίδας.