Σχόλιο 23-10-14

23/10/2014 20:51

Με μία ελπιδοφόρο αλλά αρκετά πονηρή συνεδρίαση συνεχίστηκε η πορεία του ΓΔ.

Με την έναρξη της συνεδρίασης φάνηκε η καθοδική διάθεση του ΓΔ ο οποίος ακριβώς όπως περιμέναμε και είχαμε αναφέρει στο χθεσινό σχόλιο, ανοίγοντας με καθοδικό χάσμα, κινήθηκε στην περιοχή των 970 μονάδων (χαμηλό ημέρας 966,88). Ο τζίρος ασθενικός μέχρι τα μέσα της συνεδρίασης και απλά ικανοποιητικός από τη μέση και μετά όποτε και ο ΓΔ αντέστρεψε ανοδικά, γέμισε το χάσμα, πέρασε σε θετικό έδαφος (998,71 μονάδες) και έκλεισε τελικά με μικρές απώλειες 0,37% στις 990,04 μονάδες, ωθούμενος ουσιαστικά από τις τράπεζες και μερικούς άλλους τίτλους.

Αναλύοντας τα τεχνικά στοιχεία θα δούμε γιατί χαρακτηρίσαμε την συνεδρίαση ελπιδοφόρο αλλά πονηρή.

Ελπιδοφόρος είναι λόγω της χαρακτηριστικής έλλειψης πωλητών, αφού μπορεί ο ΓΔ να σημείωσε απώλειες μέχρι και 2,5% αλλά ο τζίρος σ' αυτά τα επίπεδα ήταν περιορισμένος στα 35 εκ € παρά τις 3,5 ώρες συνεδρίασης αλλά και λόγω της εντυπωσιακής επιστροφής σε θετικό πρόσημο με αισθητή αλλά όχι εντυπωσιακή αύξηση του τζίρου.Δεύτερο θετικό στοιχείο η σαφέστατη στήριξη που βρήκε ο ΓΔ στο μέσο του μεγάλου κεριού της Τρίτης όπως και πάλι είχαμε αναφέρει στο χθεσινό σχόλιο.

Η συνεδρίαση όμως δεν έχει μόνο θετικά στοιχεία παρότι έχει αφήσει μια διάχυτη αισιοδοξία στους περισσότερους συμμετέχοντες. Πρώτο στοιχείο το γεγονός ότι είχαμε αρνητικό πρόσημο στο κλείσιμο με μιά καθοδική συνεδρίαση (χαμηλότερο χαμηλό, χαμηλότερο υψηλό). Δεύτερο στοιχείο, η δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση που ο ΓΔ αποτυγχάνει να υπερβεί τον ΑΚΜΟ20 έστω και ενδοσυνεδριακά αλλά και την Κ2.   

Για να συνεχίσει ο ΓΔ ανοδικά πρέπει υποχρεωτικά να υπερβεί ο ΓΔ την Κ2 και τον ΑΚΜΟ20 με δυνατό τζίρο (150 εκ +) ώστε να δοκιμάσει και την αντίσταση της γραμμής λαιμού που βρίσκεται στις 1025 μονάδες. Αν ο ΓΔ υπερβεί τη γραμμή λαιμού σε κλείσιμο από αύριο, τότε με πάρα πολλές πιθανότητες θα δοκιμάσει την ερχόμενη εβδομάδα τον ΑΚΜΟ50 και την πάνω Bolinger.

Σε αντίθετη περίπτωση δεν πρέπει να χάσει τις 969 μονάδες σε κλείσιμο.

Με βάση τα παραπάνω η βασική μου θέση παραμένει η αναμονή (stay in cash) με μικρή αύξηση των θέσεων στο 20% του χαρτοφυλακίου. Μεγαλύτερες long θέσεις θα ανοίξουν μόνο σε επιβεβαιωμένη διάσπαση της γραμμής λαιμού και εδραίωση μεσοπρόθεσμης ανοδικής τάσης.

Καλό βράδυ στους φίλους της ιστοσελίδας.