Σχόλιο 24-02-15

24/02/2015 19:49

Αναμένεται λοιπόν μια μικρής διάρκειας (-ενδοημερήσια;;;;-) και μικρού σχετικά εύρους,  υποχώρηση του ΓΔ. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με ότι θα ήταν αναμενόμενο μετά την καταρχήν συμφωνία στο eurogroup της Παρασκευής. 

Αν αντίθετα δεν έχει υπάρξει προεξόφληση ή δεν υπάρξει εμπλοκή και ακολουθήσει άνοδος με νέο υψηλό θα πρέπει να θεωρήσουμε ώς λήξη του Β στο χαμηλό της Παρασκευής 20/2 και ότι ο δρόμος για τις 10ΧΧ<1062 μονάδες έχει ανοίξει.
 

Αυτά περιμέναμε χθές. Τελικά δεν υπήρξε ούτε προεξόφληση ούτε εμπλοκή στη σημερινή τηλεδιάσκεψη και έτσι ο ΓΔ εκτινάχθηκε στις 938 μονάδες με πολύ μεγάλο τζίρο σημειώνοντας νέο υψηλό. Έτσι το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να αναζητήσουμε επίπεδα αντίστασης προκειμένου να εντοπίσουμε που μπορεί να υπάρξει ανάσχεση της ανοδικής πορείας και σημεία στήριξης που δεν πρέπει να σπάσουν στις όποιες διορθωτικές υποχωρήσεις εμφανιστούν τις επόμενες ημέρες. 

Τα κύρια τεχνικά στοιχεία του ΓΔ είναι:

Η διατήρηση του ΓΔ εντός του CH3 => Αντίσταση και πιθανή διακοπή της ανοδικής πορείας στις 960-970 μονάδες (25/2).

Υπέρβαση του κάτω ορίου του CH2 => Στήριξη σε περίπτωση εμφάνισης διόρθωσης στις 920-925 μονάδες (25/2).

Προσέγγιση του πάνω ορίου του CH1 => Πιθανότατη προσωρινή ή οριστική ανάσχεση της ανοδικής πορείας στις 970-980 μονάδες (25/2).

Υπέρβαση της άνω Bollinger band => Ενίσχυση της ανοδικής τάσης όσο ο ΓΔ βρίσκεται άνω αυτής. Πιθανή βαθιά υποχώρηση σε περίπτωση εγκατάλειψής της που θα σηματοδοτηθεί με δύο κλεισίματα κάτω από αυτή. Η υποχώρηση αυτή μπορεί να υπερβεί ακόμη και τις 100 μονάδες και να επιστρέψει ο ΓΔ στο κέντρο της ζώνης Bollinger (AKMO20).

Επιπλέον σημαντικά σημεία οι 898 μονάδες που κατά την προσωπική μου άποψη πρέπει να έχουν αφαιρεθεί από την αγορά τα κέρδη της τρέχουσας ανοδικής κίνησης και οι 831 μονάδες επίπεδο κάτω από το οποίο δεν πρέπει να υπάρχουν θέσεις long. Φυσικά προσέγγιση αυτών των σημείων και αδυναμία καθοδικής διάσπασής τους αποτελούν ευκαιρίες ενίσχυσης των κερδοφόρων long θέσεων.

Καλή επιτυχία σε όλους