Σχόλιο 25 Νοε

25/11/2013 21:28

Έντονα ανοδική συνεδρίαση η σημερινή με μεγάλο τζίρο αλλά όχι και πάλι μεγάλη διασπορά της ανόδου στο ταμπλώ. Το τελικό ποσοστό της ανόδου οφείλεται στην μεγάλη κίνηση του ΟΠΑΠ, της ΑΛΦΑ κτλ και ιδιαίτερα στις δημοπρασίες. Αυτό δεν είναι ιδιαίτερα καλό αν και όλες οι ανοδικές κινήσεις ξεκινούν από μερικές μετοχές οδηγούς.

Δεύτερη ημέρα επιβεβαίωσης της διάσπασης του τριγώνου η σημερινή και θέλουμε ακόμη μία για να θεωρήσουμε το σενάριο 2 επιβεβαιωθέν και επιτυχημένο. Λογικά θα την έχουμε αύριο. Σήμερα έιχαμε και την άνετη διάσπαση του άνω ορίου του πλαγιοκαθοδικού καναλιού που μας ταλαιπωρεί από 22 Οκτ. Κολλήσαμε σήμερα στο υψηλό έτους (1202 μονάδες) το οποίο αφού προσέγγισε ο ΓΔ δεν κατάφερε να ξεπεράσει και υποχώρισε περίπου 1% για να ξαναπάρει ανοδική πορεία και να κλείσει στις 1198 μονάδες. Η διόρθωση δείχνει να έχει τελειώσει. Τελευταίο εμπόδιο οι 1202 μονάδες τις οποίες πρέπει να υπερβεί ο ΓΔ και να παραμείνει πάνω από αυτές για 3 ημέρες ωστε να μιλάμε πλέον για επιβεβαιωμένη διάσπαση και έναρξη κύματος 5. 

Τις επόμενες ημέρες δεν αποκλείεται να γυρίσουμε κάτω, να ακουμπήσουμε το άνω άκρο του πλαγιοκαθοδικού καναλιού (αύριο 1184) και να ξαναγυρίσουμε ανοδικά. Ίσως αυτό να δώσει δύναμη για ακόμη μεγαλύτερη κίνηση. Δεν αποκλείεται φυσικά και να φύγουμε χωρίς ανάσα προς τα πάνω.

Στο παραπάνω σχήμα θα τονίσω μερικά χαρακτηριστηκά που θα μας δώσουν ενδείξεις για τη συνέχεια.

Δεν πρέπει να μείνουμε εντός πλαγιοκαθοδικού καναλιού αν τυχόν υποχωρήσουν οι τιμές παραπάνω από δύο ημέρες.

Απαγορεύεται να γεμίσουμε το ανοδικό χάσμα που έχει σχηματίσει ο ΓΔ. Επομένως οι 1172 μονάδες είναι στόπ εξόδου για τις θέσεις long που ανοίχθηκαν την Παρασκευή και σήμερα. Το χάσμα αυτό δεν πρέπει να γεμίσει άν θέλουμε να έχουμε το ανοδικό κύμα 5 τώρα και πρέπει να είναι χάσμα εκκίνησης.

Η άνοδος θα είναι απόλυτα επιβεβαιωμένη όταν οι ΑΚΜΟ10,20,30 αλλάξουν σειρά. Συναντάμε δηλαδή από πάνω προς τα κάτω τον ΑΚΜΟ10 πρώτα και τον ΑΚΜΟ30 τελευταίο. Παρατηρούμε οτι όλοι έχουν ανοδική τροχιά και αυτό θα συμβεί σε μερικές ημέρες αν δεν γυρίσει ο ΓΔ κάτω.

Μετά τη σημερινή ημέρα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, αλλά ο υπέρμετρος ενθουσιασμός μας κάνει παρορμητικούς και δημιουργεί ζημιές. Αντίθετα ο φόβος των ζημιών μας αφήνει έξω από το τρένο της ανόδου και περιμένουμε τη διόρθωση για να μπούμε, μια διόρθωση όμως που μπορεί να μην έρθει ποτέ. Να θυμάστε πάντα οτι την αγορά δεν την ενδιαφέρει ούτε που αγοράσαμε, ούτε που θέλουμε να αγοράσουμε και φυσικά ούτε που θέλουμε να πουλήσουμε.

Καλό βράδυ καλές και συνετές κινήσεις.