Σχόλιο 28 Απρ

29/04/2014 00:08

Κόκκινο ξεκίνημα μας επιφύλασε η τρέχουσα εβδομάδα και η έντονα καθοδική συνεδρίαση οδήγησε το ΓΔ σε κομβικό σημείο για τη συνέχεια. Από πλευράς κλασικής τεχνικής ανάλυσης η αυριανή συνεδρίαση πιθανόν θα δώσει καθοριστικό σήμα για την πορεία του ΓΔ το επόμενο χρονικό διάστημα. 

Αύριο θα δοκιμαστεί η ισχύς της τριάδας στηρίξεων S1184, NL2 και Τ2. Ταυτόχρονη καθοδική διάσπαση αυτών των τριών στηρίξεων θα σημάνει με μεγάλη πιθανότητα την κίνηση τουλάχιστον μέχρι τον ΑΚΜΟ200 ημερών αλλά πιθανότατα και την περαιτέρω κίνηση μέχρι την S1109. MACD και RSI συνεχίζουν το καθοδικό τους προφίλ με τον δεύτερο να βρίσκεται ακόμη εκτός υπερπουλημένου επιπέδου (33,9).

Αν και η καθοδική ορμή του ΓΔ είναι τέτοια που θα έπρεπε να είμαστε γενικά απαισιόδοξοι, η εκτίμησή μου είναι ότι αύριο είναι πολύ δύσκολο να έχουμε ταυτόχρονη διάσπαση τριών τόσο σημαντικών στηρίξεων λαμβάνοντας υπόψη και τον σημερινό τζίρο και δίνω περισσότερες πιθανότητες  η συνεδρίαση να είναι σταθεροποιητική. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι πρέπει κάποιος να τοποθετηθεί πρίν δούμε εμφανή σημάδια μιας αξιόπιστης αντιστροφής. 

Από πλευράς των σεναρίων κατά Elliott επίσης η αυριανή συνεδρίαση είναι πολύ καθοριστική

Το πράσινο σενάριο χάνει την ισχύ του με κίνηση του ΓΔ κάτω από τις 1183 μονάδες (λιγότερο από -1% από το σημερινό κλέισιμο). Αυτό θα σημαίνει άμεσα ότι βρισκόμαστε σε κύμα 5 του Α ενός διορθωτικού zig - zag με τα περιθώρια συνέχισης της καθόδου διευρύνονται και ως πρώτος στόχος να εμφανίζονται οι 1150 μονάδες.

Σε περίπτωση βέβαια που δεν υπάρξει κίνηση κάτω από τις 1183 μονάδες  και τα δύο σενάρια διατηρούνται εν ισχύ και η αβεβαιότητα συνεχίζεται.

Όπως βλέπουμε και στις δύο προσεγγίσεις το σημείο κλειδί είναι οι 1183-84 μονάδες και η εξέλιξη της αυριανής συνεδρίασης είναι τεράστιας σημασίας για τη συνέχεια.