Σχόλιο 28-11-14

30/11/2014 21:36

Η συνεδρίαση της Παρασκευής δεν πρόσθεσε κάτι καινούριο στην εκτίμησή μας για το ΓΔ. Δεν είχαμε κάποια σημαντική διάσπαση επιπέδου με μεσοπρόθεσμη προοπτική και έτσι παραμένει η ουδέτερη εικόνα της αγοράς.

Τα σημαντικά στοιχεία της ημέρας για την βραχυπρόθεσμη εικόνα του ΓΔ είναι:

α.  το ημερήσιο κερί που είναι ένα "χαράμι" που είναι κερί αναμονής με λίγο καθοδική προδιάθεση λόγω της μεγάλης πάνω σκιάς

β. το υψηλό της ημέρας που ήταν ακριβώς στο σημείο που είχαμε θέσει ώς όριο για την δημιουργία βραχυπρόθεσμης ανοδικής τάσης (977 μονάδες) πράγμα που σημαίνει ότι ακριβώς σ' αυτό το σημείο εξαντλήθηκε η δύναμη των αγοραστών.

γ. η συνεχιζόμενη για τρίτη ημέρα, ελαφρώς ανοδική κλίση που έχουν αποκτήσει οι ΑΚΜΟ 20 και 30 ημερών πράγμα που είχε να συμβεί από τον περασμένο Ιούνιο.

Αναμένουμε κάποιο ισχυρό μεσοπρόθεσμο σήμα που θα δώσει κατεύθυνση στο ΓΔ και θα είναι προς τα κάτω η διάσπαση των ΑΚΜΟ20 και 30 ημερών και προς τα πάνω η επίτευξη νέου υψηλού κλέισιματος (>995). 

Στηρίξεις και αντιστάσεις για αύριο όπως στο παρακάτω σχήμα

Αν επιβεβαιωθεί ο τριγωνικός σχηματισμός μεταξύ των γραμμών TRt και TRb είναι πιθανή η επαναπροσέγγιση της TRb, τις επόμενες ημέρες, αλλά όσο ο ΓΔ βρίσκεται πάνω από τους ΑΚΜΟ δεν υπάρχει ένδειξη ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί.

Καλό βράδυ στους φίλους της ιστοσελίδας.