Σχόλιο 29 Απρ

29/04/2014 22:57

Στο χθεσινό σχόλιο είχε γραφεί:

Αν και η καθοδική ορμή του ΓΔ είναι τέτοια που θα έπρεπε να είμαστε γενικά απαισιόδοξοι, η εκτίμησή μου είναι ότι αύριο είναι πολύ δύσκολο να έχουμε ταυτόχρονη διάσπαση τριών τόσο σημαντικών στηρίξεων λαμβάνοντας υπόψη και τον σημερινό τζίρο και δίνω περισσότερες πιθανότητες  η συνεδρίαση να είναι σταθεροποιητική. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι πρέπει κάποιος να τοποθετηθεί πρίν δούμε εμφανή σημάδια μιας αξιόπιστης αντιστροφής. 

Ακριβώς αυτό που περιμέναμε ως περισσότερο πιθανό, ακριβώς αυτό συνέβη σήμερα. Είχαμε μιά σταθεροποιητική συνεδρίαση που άφησε ανοιχτούς λογαριασμούς για αύριο, αφού ούτε διάσπαση των στηρίξεων  (S1184, NL2, T2) είχαμε, αλλά ούτε και καμιά αξιόλογη ανοδική κίνηση. 

Μπορεί να είναι φανερό ότι η ορμή της καθόδου έχει προσωρινά τουλάχιστον ανακοπεί αλλά δεν έχει πάψει να ισχύει η τελευταία πρόταση του χθεσινού σχολίου. Η όποια τοποθέτηση εμπεριέχει αρκετά μεγάλο ρίσκο καθώς δεν έχει σηματοδοτηθεί κάποια ανοδική αντιστροφή ούτε καν βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα. Το σημερινό κερί ήταν ουσιαστικά ένα "ντοτζί" που είναι καθαρά κερί αναμονής. Για να σηματοδοτηθεί βραχυπρόθεσμη ανοδική κίνηση πρέπει η αυριανή συνεδρίαση να δώσει κλείσιμο τουλάχιστον πάνω από το μισό του σώματος του κεριού της Δευτέρας δηλαδή πάνω από 1209 μονάδες που "συμπτωματικά" ήταν και το σημερινό υψηλό. Για να μιλήσουμε για μια μεγαλύτερης διάρκειας ανοδική κίνηση πρέπει να περιμένουμε να αναμετρηθεί ο ΓΔ με το προηγούμενο τοπικό υψηλό (1262 μον) και τον ΑΚΜΟ20 που κατέρχεται ταχύτατα. Αν ο ΓΔ είναι νικητής και διασπάσει αυτές τις δύο αντιστάσεις ανοδικά, το μεσοπρόθεσμο ανοδικό σενάριο ξαναπαίρνει δύναμη και ισχύ για τη συνέχεια. 

Φυσικά, άν αύριο έχουμε κίνηση κάτω από τις 1184 μονάδες, πιθανόν να  ακολουθήσει καθοδική καταιγίδα τουλάχιστον 50 μονάδων. 

Το ραντεβού με τις καθοριστικές εξελίξεις πήρε αναβολή για αύριο.